«Σε μια περίοδο όπου το κράτος περικόπτει μισθούς και συντάξεις, για να εξοικονομήσει περίπου 6,5 δισ. ευρώ τη διετία 2013 – 2014, ενώ παράλληλα οι φορολογούμενοι πληρώνουν το δυσβάσταχτο «χαράτσι» στα ακίνητα, για να συγκεντρώσει το κράτος έσοδα της τάξης των 2 δισ. ευρώ, ισοδυναμεί με έγκλημα το να αδιαφορούμε μπροστά σε ένα πρόβλημα που στοιχίζει στη χώρα μας 20 δισ. ευρώ το χρόνο» διαμήνυσε χαρακτηριστικά, ο Κ. Μίχαλος.
Αναφερθείς στην διεθνή εικόνα της Ελλάδας, κατέστησε σαφές πως «η Ελλάδα μπορεί να μην είναι η μόνη που αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Βρίσκεται όμως στη χειρότερη θέση, σε σύγκριση με όλες σχεδόν τις ανεπτυγμένες χώρες, όσον αφορά την αντίληψη περί διαφθοράς. Στην ετήσια κατάταξη της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2012, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 94η θέση, μαζί με χώρες όπως η Σενεγάλη, η Κολομβία, η Ινδία και το Μπενίν».
Ως αιτία του «κακού» χαρακτήρισε την « πολυνομία και την ασάφεια στους νόμους, την υπερβολική παρέμβαση του κράτους στην οικονομία, την γραφειοκρατία, την ελλιπή αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, την κουλτούρα της ατιμωρησίας».
Τέλος, επικρίνοντας τις μισθολογικές περικοπές, επισήμανε πως «η μισθολογική εξαθλίωση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα είναι ένας παράγοντας που επιδεινώνει το πρόβλημα, ωθώντας στη συναλλαγή ακόμα και τους πιο ακέραιους λειτουργούς».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr