Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Επτά στα 10 κιλά μοσχαρίσιου κρέατος που διακινείται στην εγχώρια αγορά είναι εισαγόμενα, ένα προϊόν στο οποίο η Γαλλία αποτελεί μακράν τον μεγαλύτερο προμηθευτή της ελληνικής αγοράς με μερίδιο 40%. Δηλαδή, σύμφωνα με στοιχειά της αγοράς, 4 στα 10 κιλά μοσχαρίσιου κρέατος που καταναλώνονται στην Ελλάδα είναι γαλλικό, με τη μεγαλύτερη ποσότητα εξ αυτών να είναι της μάρκας Bovillage, η οποία εφέτος συμπλήρωσε τρία χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά.
Στη δεύτερη θέση με διαφορά από τη Γαλλία βρέθηκε εφέτος η Ιταλία με μερίδιο 9%, και ακολουθούν άλλοι ιστορικοί προμηθευτές κρέατος της ελληνικής αγοράς, όπως η Γερμανία (7%) και η Ολλανδία (5%).