Ακόμα, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα προκειμένου να διατηρήσει την αξιοπιστία του ευρώ.
Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι, αν δεν γίνουν τα πάντα για το κοινοτικό νόμισμα, οι κίνδυνοι θα είναι «εντελώς απρόβλεπτοι».
Ο κ. Σόιμπλε τόνισε ακόμα πως δεν είναι βέβαιο ότι η κρίση της ευρωζώνης έχει φθάσει στο αποκορύφωμά της.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοσέ Μπαρόζο, τόνισε ότι ««Θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα προβεί σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για να παραμείνει στην ευρωζώνη». Η ελληνική κυβέρνηση, συμπλήρωσε, μας έχει ήδη διαβεβαιώσει για την πρόθεση της να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ και πως θα κάνει ότι είναι απαραίτητο, προς αυτή την κατεύθυνση.
Γενικότερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής υποστήριξε ότι είναι απαραίτητο να διαχωριστούν τα χρέη των τραπεζών από τα δημοσιονομικά χρέη των κρατών- μελών της ΕΕ και τάχθηκε υπέρ της συνεισφοράς του χρηματοπιστωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη.
Παραδέχθηκε ότι το πακέτο για επενδύσεις, ύψους 100 δισ. ευρώ, στην Ευρώπη δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί και κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τις αποφάσεις που έλαβε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τον περασμένο Ιούνιο.
Έως το τέλος του έτους, υποστήριξε ο κ. Μπαρόζο, θα πρέπει να έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κρατών- μελών και των κοινοτικών εταίρων για τη δημιουργία του μηχανισμού εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Ευρώπη. Αυτό, διευκρίνισε, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης στην Ευρώπη.
Τις επόμενες βδομάδες, κατέληξε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει και ένα πρόγραμμα δράσης για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης και την αντιμετώπιση του προβλήματος των καταθέσεων Ευρωπαίων πολιτών σε φορολογικούς παραδείσους.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr