«Η διεθνής εμπειρία είναι πολύ σημαντική και μπορεί να εξαχθεί στο ελληνικό σύστημα», δήλωσε ο κ. Μουσουρούλης στο ρ/σ Βήμα FM και ερωτηθείς για τυχόν αντιρρήσεις από διοικήσεις των Οργανισμών, ξεκαθάρισε:
«Εγώ δεν έχω έρθει εδώ, και νομίζω δεν είναι αυτή η εντολή μου, να κάνω τον διαιτητή αντικρουόμενων απόψεων, αν υπάρχουν. Εγώ γνωρίζω ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης, ποιο είναι το πλαίσιο της προγραμματικής σύγκλισης των τριών κομμάτων και πάνω σ' αυτό θα κινηθώ. Αυτός είναι ο καμβάς αυτής της κυβέρνησης. Όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σ' αυτόν τον καμβά ή θα προσαρμοστεί, προκειμένου να ανταποκριθεί ή θα αποχωρήσει.
Είναι σαφές. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι το διαφορετικό. Αλλά δεν έχω τέτοια αίσθηση, ότι κάθε λιμάνι χαράζει τη στρατηγική του ή τον καημό του».
Στη συνάντηση με τον κ. Ράιχενμπαχ ο υπουργός Ναυτιλία μίλησε για παραχωρήσεις λιμενικών δραστηριοτήτων και όχι για παραχωρήσεις λιμανιών, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθεη στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας, σε συνδυασμό με την παραχώρηση λιμενικών σταθμών κρουαζιέρας, θέμα για το οποίο ο κ. Ράιχενμπαχ σημείωσε την ανάγκη ανάδειξης νέων προορισμών κρουαζιέρας στην Ελλάδα.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, ζητήθηκε η τεχνική συνδρομή της Task Force για τη δημιουργία «single window», ενός μηχανισμού δηλαδή που θα λειτουργεί σαν ένα one stop shop για τα θέματα ναυτιλίας.
Από τη πλευρά του ο κ. Ράιχενμπαχ σημείωσε ότι επισκέφθηκε πρώτα το υπουργείο Ναυτιλίας λόγω της παρουσίας του κ. Μουσουρούλη, τον οποίο αποκάλεσε συνάδελφο (από την εργασία του στις Βρυξέλλες), και προσέθεσε ότι θα απαντήσει μέσα σε μια εβδομάδα σε ποια σημεία είναι δυνατόν να υπάρξει συνδρομή της Ε.Ε. ώστε να συσταθούν και οι ομάδες εργασίας και να προχωρήσουν τα έργα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr