Κι επειδή οι αποκρατικοποιήσεις αναμένεται να αποτελέσουν το όχημα για την επιστροφή στην ανάπτυξη, όπως έχει τονίσει κατ' επανάληψη ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, ο ίδιος αναζητεί τα πρόσωπα εκείνα που έχουν εμπειρία να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο στόχο. Σημειωτέον, ότι η Ελλάδα προσδοκούσε να αντλήσει περί τα 3 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι τέλος του χρόνου, στόχος που μάλλον καθίσταται ανέφικτος, όπως έχουν σχολιάσει πηγές του Ταμείου των Αποκρατικοποιήσεων. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, σε κάθε περίπτωση θα θελήσει, όχι μόνο να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, αλλά να κερδίσει και τις εντυπώσεις, οπότε θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει μία θεαματική αποκρατικοποίηση ή και... δύο μέχρι τέλος του χρόνου.
Συνομιλητές του πρωθυπουργού αναφέρουν ότι έχουν βολιδοσκοπηθεί τόσο ο τέως πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμη, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που προέβη σε κινήσεις βελτίωσης της εικόνας του Οργανισμού πριν πουληθεί στους Γερμανούς της Deutsche Telecom, να αναλάβει τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, όσο και ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών επί των κυβερνήσεων Καραμανλή κ. Π. Δούκας, ο οποίος έχει μακρά τραπεζική εμπειρία σε ξένους οίκους του εξωτερικού και στενές διασυνδέσεις με ΔΝΤ και ξένους θεσμικούς.
Ο κ. Λ. Παπακωνσταντίνου έχει, επίσης, βολιδοσκοπηθεί, αλλά δεν επιθυμεί να αφήσει την εταιρεία του (ΑΕΠΕΥ) και έχει αντιπροτείνει να συμμετάσχει ως μη εκτελεστικό μέλος στο Ταμείο των Αποκρατικοποιήσεων.
Σημειωτέον, ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και όλα τα ονόματα και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κρατική μηχανή είναι ανοικτά.
Το πιθανότερο, τέλος, είναι να παραμείνουν στις θέσεις τους οι κ.κ. Θ. Πανταλάκης και Κ. Παπαδόπουλος σε ΑΤΕ και Τ.Τ., τουλάχιστον μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον διαχωρισμό των δύο τραπεζών σε good και bad banks.
Στ.Κ.Χαρίτος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr