Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "όπως συμβαίνει διεθνώς και με άλλες αντίστοιχες εταιρείες διαχείρισης υδάτινων πόρων, η ΕΥΔΑΠ δεν αποτελεί ιδιοκτήτη των δικτύων αλλά παραχωρησιούχο, δηλαδή είναι ο διαχειριστής του δικτύου κατ’ ανάθεση από την Ελληνική Δημοκρατία, με εντολή διαχείρισης η οποία εκπνέει σε σύντομο χρονικό διάστημα (2019).
Η αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, η οποία προβλέπεται από τη δεύτερη δανειακή σύμβαση της χώρας που υπερψηφίσθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αφορά στην ανάθεση -κατόπιν διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού - της διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, στον φορέα εκείνον που θα προσφέρει μεγαλύτερο τίμημα στο Ελληνικό Δημόσιο, θα μεταφέρει καλύτερη τεχνογνωσία και θα εξασφαλίσει την άριστη ποιότητα υπηρεσιών στον ελληνικό λαό.
Το ΤΑΙΠΕΔ αποφασίζει, χωρίς αμφιβολία, με μοναδικό γνώμονα το συνολικό συμφέρον του Ελληνικού Δημοσίου και οι αποφάσεις του ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο (ν.3809/2011) του ΤΑΙΠΕΔ, οι αποκρατικοποιήσεις εκτελούνται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και όχι με αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων. Προφανώς η εποπτεία των υδάτινων πόρων παραμένει ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr