Ο κ. Blanchard θεωρεί ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος στα προγράμματα προσαρμογής των χωρών. "Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα χρειαστεί πολύς χρόνος" δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επίσης, φάνηκε αρνητικός απέναντι στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, τονίζοντας ότι τα προγράμματα για την Ιρλανδία και την Ελλάδα είχαν σχεδιαστεί, με τη λογική οι κυβερνήσεις τους θα εξοφλήσουν το χρέος και ότι θα τιμήσουν τις συμφωνίες τους. "Τα προγράμματα βασίζονται στην εν λόγω υπόθεση και αυτή εξακολουθεί να είναι οι παραδοχές που χρησιμοποιούμε." τόνισε ο κ. Blanchard.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η Ισπανία να είναι η επόμενη χώρα που θα ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης, ο κ. Blanchard θεωρεί ότι η χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου βρίσκεται σε καλύτερο δρόμο από την Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία.
" Σε γενικές γραμμές, πιστεύω πως οι αγορές εκτιμούν πως η Ισπανία τα πηγαίνει σχετικά καλά. Οι αγορές κάνουν μια σαφής διαφορά μεταξύ της Ισπανίας και των χωρών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα σταθερότητας."
Σύμφωνα με τον Επικεφαλής Οικονομολόγο του ΔΝΤ, η ισπανική κυβέρνηση έχει λάβει μια σειρά μέτρων τα οποία είναι σημαντικά τόσο όσον αφορά τη διαφάνεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τη θεραπεία των Cajas, αλλά και μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.Εκτίμησε, δε, ότι η Ισπανία κάνει ακριβώς τα σωστά πράγματα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr