Κατά τη συνεδρίαση, ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η Ελλάδα τάχθηκε σε γενικές γραμμές υπέρ της ιδέας έκδοσης ευρωομολόγων στο πλαίσιο της γενικότερης πρότασης που κατατέθηκε από ορισμένες χώρες για μετατροπή ενός τμήματος των χρεών των κρατών μελών της ευρωζώνης σε κοινό ευρωπαϊκό χρέος.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου τάχθηκε επίσης εμμέσως πλην σαφώς υπέρ των νομοθετικών πρωτοβουλιών της Γερμανίας για περιορισμό των κερδοσκοπικών παιχνιδιών σε βάρος των κρατικών τίτλων στο έδαφος της.
Κατά τη συζήτηση ο κ. Παπακωνσταντίνου ανάφερε ότι η Ελλάδα έθεσε επίσης θέμα ποιότητας των δημοσίων οικονομικών ώστε να εξετάζονται οι λόγοι αύξησης των ελλειμμάτων (πχ. αν οφείλονται σε καταναλωτικές δαπάνες ή αναπτυξιακές επενδύσεις) και να μην περιορίζεται η συζήτηση στα ύψη των ελλειμμάτων. Ο υπουργός οικονομικών σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα έθεσε ακόμη θέμα ρύθμισης των χρηματοπιστωτικών αγορών τονίζοντας την ανάγκη «να κινηθούμε ταχύτερα» και υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο της ανάπτυξης και των επενδύσεων ώστε η ευρωπαϊκή οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική. Σε αυτό το σημείο ο Γ. Παπακωνσταντίνου παρέπεμψε στις κοινές πρωτοβουλίες που έχουν λάβει ο Ελληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, η Αγκελα Μέρκελ, ο Νικολά Σαρκοζί και ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.
Τέλος, σύμφωνα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, η Ελλάδα εξέφρασε επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο να ανοίξει τώρα συζήτηση για αλλαγή της Συνθήκης η οποία, όπως εκτιμά η Ελλάδα, θα αποπροσανατολίσει, παρά θα λύσει προβλήματα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr