Αναλυτικά, ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι τα προβλήματα της Ελλάδας πηγάζουν από την έλλειψη ανταγωνιστικότητας, μετά την ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη, ενώ πρόσθεσε ότι εάν παραταθεί η σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας, η ευρωζώνη θα αναγκαστεί να δημιουργήσει μηχανισμό βοήθειας της Ελλάδας. Υπογράμμισε, δε, ότι δεν είναι απαραίτητη η συμφωνία για μηχανισμό βοήθειας της Ελλάδας σε επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επιπλέον, επανέλαβε ότι η ευρωζώνη δε θα εγκαταλείψει την Ελλάδα, ενώ τόνισε αν και δεν είναι υπερ της προσφυγής της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), είναι πιθανή η δημιουργία δύο μηχανισμών στήριξης της χώρας, διακρατική βοήθεια των χωρών της ευρωζώνης και βοήθεια από το ΔΝΤ, η οποία, όπως αναφέρει, δε θα αποτελούσε μεγάλο πρόβλημα.
Σημείωσε, ακόμα, ότι δεν τάσσονται όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης υπέρ ενός μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας, καθώς «αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα».
Ωστόσο, δήλωσε, ξεχωριστά ότι «δεν πιστεύω ότι η αποπομπή χωρών από τη ζώνη του ευρώ πρέπει να εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ιδέας για Ενιαίο Νομισματικό Ταμείο».
Όσον αφορά στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, ο Γιούνγκερ φαίνεται εντυπωσιασμένος από αυτά, ενώ υπογράμμισε ότι υπό κανονικές συνθήκες, αυτά τα μέτρα θα είχαν καθησυχάσει τις αγορές. «Μπορώ να πω εδώ ότι έχω εντυπωσιαστεί από τα μέτρα και την τόλμη με την οποία η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε αυτά τα μέτρα», είπε.
«Θα συμβουλεύαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κάνει χρήση του άρθρου 101 της συνθήκης», δήλωσε.
Τέλος, δήλωσε ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) θα επιτρέψει τη μείωση του ελλείμματος της χώρας σε προκαθορισμένο χρόνο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr