Ο κ. Σιν είπε ακόμη πως εάν η Ελλάδα δεν στηριχθεί, λένε ότι το ευρώ θα εξασθενήσει, αλλά προσωπικά δε νομίζει ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα, προσθέτοντας ότι το ευρώ είναι υπερτιμημένο, με βάση όλους τους δείκτες μέτρησης της αγοραστικής δύναμης ενώ η υποχώρηση του θα είναι πολύ χρήσιμη» για να τονωθούν οι ευρωπαϊκές εξαγωγές.
Παράλληλα, ο κ. Σιν υποστήριξε πως η Ελλάδα θα πρέπει να προσφύγει στο ΔΝΤ για οικονομική βοήθεια.
«Δεν είναι θέμα της ΕΕ να βοηθήσει την Ελλάδα. Γι' αυτό (σ.σ τη βοήθεια), έχουμε έναν οργανισμό που έχει μεγάλη εμπειρία στα σχέδια διάσωσης, ο οποίος είναι το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ έχει προσφέρει τη βοήθεια του και η Ελλάδα πρέπει να την αποδεχθεί» κατέληξε.
Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Κάθε χώρα της Ευρωζώνης υπεύθυνη για τα προβλήματά της
''Κάθε χώρα της ευρωζώνης είναι υπεύθυνη να λύνει τα προβλήματά της,'' δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Rainer Bruederle, ερωτηθείς για την Ελλάδα. "Εξαρτάται από την κάθε χώρα της ευρωζώνης να κάνει τη δική της δουλειά", είπε σε δημοσιογράφους.
Μ. Σμάγκι (ΕΚΤ): Μικρότερη από 25 δισ. ευρώ μια πιθανή ευρω-στήριξη της Ελλάδας
Από την πλευρά του, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπίνι Σμάγκι δήλωσε ότι η ΕΕ «ίσως χρειαστεί» να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά η όποια βοήθεια πιθανότατα θα είναι μικρότερη από το πακέτο ύψους 20-25 δισ. ευρώ στο οποίο αναφέρθηκε το Spiegel.
Πριν τις δηλώσεις του κ. Σμάγκι, Κομισιόν και γερμανική κυβέρνηση είχαν διαψεύσει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού ότι το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας εξέταζε σχέδιο για παροχή οικονομικής στήριξης ύψους 20-25 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
«Η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα να σώσει τον εαυτό της. Είναι πιθανόν ότι θα χρειαστούν χρήματα», είπε ο κ. Σμάγκι, μιλώντας σε εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης.
«Πιστεύω ότι αν κάποια στιγμή υπάρξει ανάγκη να παρέμβουμε, το ποσό θα είναι πολύ πιο περιορισμένο από αυτό που έχει ειπωθεί», σημείωσε, ερωτηθείς για το δημοσίευμα του Der Spiegel.
«Οι αγορές είναι έτοιμες να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα, αν έχει ένα αξιόπιστο σχέδιο. Εξαρτάται από τους Έλληνες να εφαρμόσουν ένα αξιόπιστο σχέδιο, αν υπάρξει η ανάγκη για ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών, η Ευρώπη θα βοηθήσει. Το να μιλήσουμε τώρα για νούμερα θα ήταν κυρίως εικασίες», υποστήριξε.
Ανάξιο σχολιασμού το Focus
Ανάξιο σχολιασμού χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Focus, όπου απεικονίζεται η Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία υπό τον τίτλο «απατεώνες στην ευρωοικογένεια».
«Θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι τα δημοσιεύματα είναι δημοσιεύματα, τα κρίνει ο αναγνώστης, δεν είναι θέμα σχολιασμού της κυβέρνησης. Εμείς, ως ελληνική πολιτεία, με τους χειρισμούς της διακυβέρνησης της ΝΔ δώσαμε τις αφορμές, ώστε στο ευρωπαϊκό περιβάλλον να μην έχουμε την καλύτερη φήμη και υπόληψη σήμερα» συνέχισε.
Ο κ. Πεταλωτής συμπλήρωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να μην ζήσουμε ξανά τέτοιες στιγμές ευτελισμού και να μη δώσουμε ξανά λαβή στους Ευρωπαίους εταίρους μας, είτε σε επίπεδο πολιτικών, είτε σε επίπεδο ΜΜΕ, να ασχοληθούν με αυτόν τον τρόπο επιδεικνύοντας αυτή τη συμπεριφορά προς την Ελλάδα».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr