O οίκος τονίζει ακόμη ότι θεωρεί πως ο προϋπολογισμός της Ελλάδας δεν είναι αρκετός για να σταθεροποιήσει την κατάσταση της οικονομίας, καθώς μόνο για το δεύτερο τρίμηνο του 2010 η Ελλάδα θα πρέπει να εκδώσει ομόλογα αξίας 30 δις. ευρώ για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες ρευστότητας που έχει.
Ο ελβετικός οίκος διατηρεί πολλές επιφυλάξεις σχετικά με το αναθεωρημένο ΠΣΑ της Ελλάδας, ενώ θεωρεί πολύ δύσκολο- όσο κι απαραίτητο- εγχείρημα τη μείωση του ελλειμματος κατά 9,5% σε τρία χρόνια, λόγω πολιτικού κόστους.
Αναλύοντας το ΠΣΑ ο οίκος θεωρεί ότι το οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας που περιέχονται σε αυτό δεν είναι εφικτοί, όπως επίσης δεν θεωρεί εφικτά τα έσοδά της από φόρους σε μια οικονομία όπου οι ρυθμοί ανάπτυξης θα είναι μικρότεροι του μέσου όρου της Ε.Ε. Τέλος οι υποθέσεις του ΠΣΑ σχετικά με τις επιβαρύνσεις για τόκους θεωρούνται από την UBS ως συντηρητικές, καθώς τα spreads έχουν διευρυνθεί και αυτό αυξάνει αυτόματα το έλλειμμα. Η UBS επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι μια διαφορά 100 μ.β. στα spread μπορεί να απογειώσει το έλλειμμα κατά 1,1%.
Με βάση την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η UBS θεωρεί ότι η ελληνική αγορά δεν είναι ελκυστική ούτε φθηνή, ενώ από άποψη μερισματικής απόδοσης η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία προσφέρουν καλύτερες μερισματικές αποδόσεις από την Ελλάδα. Σύμφωνα πάντως με την UBS σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε καλύτερα για την Ελλάδα, οι κλάδοι που έχουν υπο αποδώσει περισσότερο σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο, όπως οι τράπεζες, οι υπηρεσίες δημόσιας ωφέλειας και οι τηλεπικοινωνίες, αναμένεται να έχουν τη μεγαλύτερη άνοδο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr