«Είναι προτιμότερο", είπε, "να πάρει η ίδια η Ελλάδα τα σκληρά μέτρα που απαιτούνται και να γίνουν τώρα οι αναγκαίες θυσίες»,δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές και τελικώς θα μας επιβάλλουν οι αγορές και οι Βρυξέλλες πολύ πιο αυστηρά μέτρα λιτότητας, τα οποία ο ελληνικός λαός δύσκολα θα αντέξει».
Τέλος, σημείωσε ότι όλα αυτά είναι απόρροια κακής διαχείρισης και κατασπατάλησης του δημοσίου, όμως τώρα, είπε,ο κρατικός κορβανάς έχει στερέψει.
Αναφερόμενος στην κρίση που ταλανίζει πρωτίστως την ελληνική οικονομία, αλλά και την ευρωπαϊκή, ο Δ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι «το μάθημα που πήραμε όλοι από αυτήν την κρίση είναι ότι ένα εθνικό πρόβλημα είναι και ευρωπαϊκό».
Σημείωσε ακόμα ότι δεν είναι προς όφελος της ευρωζώνης, οι διεθνείς αγορές να θέτουν υπό αμφισβήτηση τη συνοχή και την αλληλεγγύη των κρατών - μελών της και προς τον σκοπό αυτό θεώρησε πως θα ήταν σκόπιμο να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι μηχανισμοί στην ευρωζώνη, οι οποίοι θα μπορούν να ανταποκριθούν στο «παιχνίδι» των αγορών και ενδεχομένως να συνδράμουν τις χώρες - μέλη που δεν μπορούν μόνες να αντισταθούν στις πιέσεις.
Δεν είναι δυνατό να επιτρέπουμε στις διεθνείς αγορές να «τεστάρουν» το κατά πόσο οι χώρες της ευρωζώνης θέλουν να είναι μαζί, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
Τέλος,ερωτηθείς με ποιούς τρόπους η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης, ο κ. Δασκαλόπουλος δήλωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα τεράστιο επιχειρηματικό δυναμικό, το οποίο θα μπορούσε να απελευθερωθεί αν το κράτος εκσυγχρονίσει το νομοθετικό πλαίσιο, μειώσει τη γραφειοκρατία και απελευθερώσει τις αγορές.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr