Υπενθυμίζει πως στις 11 Δεκεμβρίου είχε συστήσει να αποφύγουν οι επενδυτές τα ελληνικά ομόλογα λόγω του δημοσιονομικού ρίσκου και των ανησυχιών που υπήρχαν για την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας. Αναφέρει πως από τότε η οικονομία της χώρας έχει υποβαθμιστεί αρκετές φορές και τα spreads των ομολόγων έχουν ανέβει πολύ.
Τρία σενάρια αναλύει ο οίκος. Στο καλύτερο αναφέρει πως ένα επιθετικό πρόγραμμα σταθερότητας όπως της Ιρλανδίας είναι απίθανο για την Ελλάδα καθώς θα υπάρξουν αντιδράσεις από τα συνδικάτα. Θα ήταν το τέλειο ωστόσο παρά τα κοινωνικά κόστη. Στο χειρότερο σενάριο αν η Ελλάδα άφηνε την Ευρωζώνη τα πράγματα θα χειροτέρευαν και σημειώνει πως οι πτωχεύσεις οδηγούν σε μεγάλες υποτιμήσεις. Στο βασικό σενάριο η χώρα εφαρμόζει ένα λιγότερο επιθετικό πρόγραμμα υποστηριζόμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Θα είναι μία μακρά και επίπονη διαδικασία.
Ο οίκος πιστεύει πως η χώρα δε θα πτωχεύσει λόγω του χρέους. Δεν αποκλείει όμως sell off στην αγορά ομολόγων αν οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση σκοντάψουν σε αντιδράσεις των συνδικάτων. Για τους συντηρητικούς επενδυτές τα ελληνικά ομόλογα δεν τους ταιριάζουν λέει ο οίκος.
Αναφορικά με το ευρώ σημειώνει πως μπορεί να ξαναβρεί το δρόμο του μόνο όταν η κοινότητα βρει λύσει στο ελληνικό πρόβλημα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr