Αν σε αυτά προστεθούν και οι 13.500 συσκευές που διατέθηκαν στις τέσσερις πρώτες ημέρες από την έναρξη του προγράμματος, ο συνολικός τους αριθμός μέσα στην πρώτη εβδομάδα ανήλθε σε 25.500.
Τα 16.650 από αυτά, δηλαδή το 65%, πουλήθηκαν στην Αττική, όπου η ανταπόκριση συνεχώς μεγαλώνει, γεγονός που οδήγησε χθες το υπουργείο να εγκρίνει επιπλέον πόρους 5 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε να συνεχιστεί ομαλά το πρόγραμμα. Έτσι, αυξάνεται από τα 15 εκατ. ευρώ, στα 20 εκατ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, διάρκειας έξι μηνών, κατά τους οποίους πιθανώς να χρειαστεί να διατεθούν και άλλοι πόροι.
"Είχαμε δεσμευθεί ότι εάν υπάρχει θέμα εξάντλησης των πόρων, η πολιτεία είναι εδώ για να το αντιμετωπίσει", δήλωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στο περιθώριο συνάντησης που είχε με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).
Υπόλοιπη Ελλάδα
Τα στοιχεία για την υπόλοιπη Ελλάδα δείχνουν ότι έχουν διατεθεί 4.618 κλιματιστικά στις 8 πιο φτωχές από πλευράς ακαθάριστου εθνικού προϊόντος περιφέρειες της χώρας (Θεσσαλία, Αν. Μακεδονία-Θράκη, Β. Αιγαίο, Ιόνιο, Ήπειρος, Δ. Ελλάδα, Κρήτη και Πελοπόννησος), 2.825 στη Κεντρική Μακεδονία, 1.008 στη Στερεά Ελλάδα, 297 στο Νότιο Αιγαίο και μόλις 102 στη Δ. Μακεδονία, κάτι που αναμενόταν λόγω των κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής.
Στο πλαίσιο της συνάντησης του ΣΕΒ με τον κ. Χατζηδάκη, οι βιομήχανοι εμφανίστηκαν πρόθυμοι να επενδύσουν σε μονάδες παραγωγής φωτοβολταικών στην Ελλάδα, θεωρώντας ότι είναι αρκετά καλό το τάιμινγκ στην αγορά (τουλάχιστον 3 τέτοιες μονάδες υπάρχουν ήδη στην Πελοπόννησο), ενώ συζητήθηκαν και θέματα λειτουργίας της αγοράς.
Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας με το ΣΕΒ για την προστασία του καταναλωτή, μέσω της υπογραφής ενός μνημονίου, το οποίο όμως δεν θα αφορά σε θέματα τιμολογιακής πολιτικής.
Ο Ενεργειακός
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr