Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αlter, η κ. Μπακογιάννη ισχυρίστηκε ότι το πρωί της Τρίτης 26 Μαΐου, οπότε και -σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή- έλαβε γνώση του τηλεγραφήματος, δεν τηλεφώνησε στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια, αλλά προτίμησε να τον ειδοποιήσει μέσω του διπλωματικού γραφείου της «από εξαιρετική ευαισθησία, επειδή ο Καραβέλας είχε ασχοληθεί με όλες τις συμβάσεις του ΟΤΕ επί ΠΑΣΟΚ δεν ήθελα δύο Νεοδημοκράτες υπουργοί να συνομιλούν για μια δικαστική διαδικασία που έδινε εικόνα για το τι έγινε επί ΠΑΣΟΚ», όπως είπε.
Υπενθυμίζεται ότι το τηλεγράφημα που προειδοποιούσε για το ενδεχόμενο ο κ. Καραβέλας να εγκαταλείψει την Ελλάδα έφτασε στην Αθήνα το Σάββατο 23 Μαΐου και επιδόθηκε ηλεκτρονικά σε 22 αποδέκτες -ανάμεσά τους το διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού, το γραφείο της υπουργού Εξωτερικών, τα γραφεία των υφυπουργών Εξωτερικών Βαληνάκη, Βαρβιτσιώτη και Κασσίμη.
Η κ. Μπακογιάννη, ωστόσο, υποστηρίζει ότι έγινε κοινωνός του σημαντικού αυτού εγγράφου τρεις ημέρες αργότερα, το πρωί της Τρίτης. Και αντί να τηλεφωνήσει αμέσως στον κ. Δένδια, έδωσε εντολή να αποσταλεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης διά της υπηρεσιακής οδού. Αποτέλεσμα, το έγγραφο να φτάσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης έπειτα από 27 ώρες, το μεσημέρι της Τετάρτης, και να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον κ. Καραβέλα το βράδυ της Πέμπτης 28 Μαΐου, περίπου την ίδια ώρα που ο κατηγορούμενος εγκατέλειπε την Ελλάδα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr