Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 298 βουλευτές, καθώς ό ίδιος ο κ. Παυλίδης δεν μπορούσε να πάρει μέρος και ένας άλλος βουλευτής ήταν απών. Υπέρ της παραπομπής ψήφισαν 146 βουλευτές, γεγονός που σημαίνει ότι ενδεχομένως ένας, ίσως δύο και πιθανώς τρεις βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν ακολούθησαν την γραμμή του κόμματός τους (εξαρτάται ποιού κόμματος είναι ο απών βουλευτής, ενώ δεν ξέρουμε τι ψήφισε και ο ανεξάρτητος κ. Τατούλης). Κατά της παραπομπής ψήφισαν 144, τρεις βουλευτές ψήφισαν «παρών» και πέντε προτίμησαν το λευκό.
Αυτό σημαίνει ότι τέσσερεις ή πέντε (εξαρτάται πάλι από ποιο κόμμα είναι ο απών) βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν ψήφισαν κατά της παραπομπής για λόγους δικούς τους, συνειδησιακούς ή άλλους. Ετσι τώρα μένει να δούμε τι θα κάνει ο κ. Παυλίδης, αν δηλαδή θα παραιτηθεί ή όχι από το βουλευτικό αξίωμα, καθώς δεν κινδυνεύει, εκτός και αν παρουσιασθούν νέα στοιχεία σε βάρος του. Πάντως, χθεσινές πληροφορίες τον έφεραν αποφασισμένο να παραμείνει στη Βουλή, αλλά μένει να δούμε αν θα αντέξει τελικά στις πιέσεις.
Αναμένεται ότι μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να περάσει στη αντεπίθεση με την υπόθεση «Ζήμενς», παρά το γεγονός ότι οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία δημιουργούν νέα δυσμενή δεδομένα που κανονικά θα πρέπει να μονοπωλούν το ενδιαφέρον τόσο της ίδιας, όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Αγγελος Στάγκος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr