Στο διήμερο εργαστήριο, στελέχη της ΟΛΠ Α.Ε, εργαζόμενοι του τομέα Προσόρμισης και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, καθώς και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, συμπεριλαμβανομένων των πιλότω
Επίσης, η ΟΛΠ Α.Ε., αμέσως μετά την έκδοση του προαναφερόμενου προεδρικού διατάγματος, συνεργάστηκε με δύο Πανεπιστήμια, από την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, και έχει ήδη λάβει μια μελέτη από το καθένα, προκειμένου να χρησιμοποιήσει και αυτά τα δεδομένα και αποτελέσματα κατά τη διαμόρφωση του κανονισμού για τα ρυμουλκά σκάφη.
Τέλος επισημαίνεται ότι τα αποτελέσματα της μελέτης προσομοίωσης του εργαστηρίου αναμένεται να δοθούν από την Lloyds Register εντός του Ιουνίου 2024, ώστε η ΟΛΠ Α.Ε. να προβεί αμέσως μετά στην έκδοση του κανονισμού της για τα ρυμουλκά πλοία, αφού προηγηθεί διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς.
Η ΟΛΠ Α.Ε., εισηγμένη εταιρεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών διαχειρίζεται και λειτουργεί τον Λιμένα Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και ενός από τα πιο ολοκληρωμένα λιμάνια στην Ευρώπη από πλευράς λιμενικών υπηρεσιών. Οι δραστηριότητες στο Λιμάνι του Πειραιά περιλαμβάνουν την κρουαζιέρα, τη μεταφορά επιβατών, τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και αυτοκινήτων, τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, τα logisticsκαι υπηρεσίες ελεύθερης ζώνης. Κύριος μέτοχος της ΟΛΠ Α.Ε. με ποσοστό 67% είναι η COSCO Shipping, μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου.
Την τελευταία δεκαετία η ΟΛΠ Α.Ε. σημειώνει αδιάληπτη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και με στοχευμένηχρήση των νέων τεχνολογιών και των εργαλείων ψηφιοποίησης, σε όλο το φάσμα των λιμενικών της δραστηριοτήτων, συνεισφέροντας σε μεγάλο βαθμό στην οικονομία της χώρας και κυρίως ανταποδίδοντας σημαντικά οφέλη στην ελληνική κοινωνία.
Η ΟΛΠ Α.Ε. ανήκει στο δίκτυο “ECO PORTS”, κατέχει πιστοποιήσεις κατά ISO 9001:2015, ISO 14001:
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr