Το έργο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCS) για πλοία με στόχο την μείωση των εκπομπών CO2.
Επίσης, το «CCShip» θα στοχεύει σε οικονομικά αποδοτικές λύσεις CCS για πλοία και θα επιχειρήσει να διασαφηνίσει πότε το CCS μπορεί να αποτελέσει μια πιο ελκυστική τεχνολογία από άλλες εναλλακτικές λύσεις, που έχουν κι αυτές στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2.
Εκτός από την SINTEF Energy Research, για το συγκεκριμένο project συνεργάζονται η SINTEF Ocean, το νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας (NTNU), το Πανεπιστήμιο του Όσλο, το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ, η Wärtsilä Moss και η Klaveness and Calix Limited.
Υπενθυμίζεται ότι το Αμερικανικό Γραφείο Ναυτιλίας (ABS), η νοτιοκορεάτικη ναυπηγική εταιρεία Hyundai Mipo Dockyard (HMD), η Korea Shipbuilding & Marine Engineering (KSOE), καθώς και ο κρατικός διαχειριστή ναυτιλίας της Δημοκρατίας των Νήσων Μάρσαλ (Republic of the Marshall Islands Maritime Administrator - RMI) υπέγραψαν πρόσφατα μία σημαντική συμφωνία για την ανάπτυξη σχεδιασμένων πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου CO2.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr