Επίσης, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την εκπαίδευση & επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της ναυτιλίας στα εργαλεία της Ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και η συνεργασία με εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα για την πρακτική αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και την προσέλκυση επενδύσεων.
Από πλευράς ΣΕΚΕΕ συμμετείχαν οι Γιώργος Μαρκατάτος, Αντιπρόεδρος ΔΣ, CEO Regate, Άγγελος Αναγνώστου, Αντιπρόεδρος ΔΣ, Director E-Collaboration Services SoftOne, Σπύρος Καράμπαμπας, Συντονιστής Διεθνών Δράσεων και Ναυτιλίας ΔΣ ΣΕΚΕΕ, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, CEO Metis και Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, Γενικός Διευθυντής ΣΕΚΕΕ.
Ο Πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ, Παντελής Αγγελίδης, δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε εκ μέρους του ΣΕΚΕΕ τις επισημάνσεις του Υπουργού, σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης, οι οποίες αλλάζουν άρδην το ανταγωνιστικό πεδίο της ναυτιλίας, τον τρόπο λειτουργίας των ναυτιλιακών εταιρειών και μεγεθύνουν τα κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση και κατάρτιση των στελεχών και του προσωπικού της ελληνικής ναυτιλίας. Σε αυτή την κατεύθυνση ο ΣΕΚΕΕ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και ανάπτυξη του οικοσυστήματος της τεχνολογικής καινοτομίας στη ναυτιλίας, τη διεθνή παρουσία των καινοτομικών επιχειρήσεων και την επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού στη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών και εργαλείων. Η ομάδα Ψηφιακών Τεχνολογιών Ναυτιλίας - Marine 4.0 του ΣΕΚΕΕ, σήμερα αποτελείται από 25 καινοτομικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν σχετικά προϊόντα και υπηρεσίες και ορισμένες ήδη διακρίνονται διεθνώς. Η Ελληνική ναυτιλία με την διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά τεχνολογίας μπορεί να αποτελέσει αιχμή του δόρατος της παγκόσμιας ναυτιλίας και να αποτελέσει παράδειγμα για την ελληνική οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr