Όπως τόνισε ο κ. Δεληκανάκης το νέο αυτό πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης εφαρμόζεται από τη Southrock Asset Management. «Αυτό, που τουλάχιστον εμείς εφαρμόζουμε στα δικά μας έργα, είναι ένα νέο μοντέλο που βασίζεται σε χαμηλή δόμηση, στη μεγιστοποίηση όχι των επισκεπτών αλλά των εσόδων ανά επισκέπτη και των θέσεων εργασίας ανά επισκέπτη και στην ευθύνη υλοποίησης όλων των υποδομών από εμάς (κατοικίες προσωπικού, αφαλάτωση, βιολογικός καθαρισμός κλπ). Αυτό είναι ένα μοντέλο που μπορεί πραγματικά να αλλάξει το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας και να φέρει την Ελλάδα σε ένα διαφορετικό επίπεδο τουρισμού, όχι μαζικού αλλά πολυτελή, ξεκινώντας κεντρικά, με έναν πολύ σωστό σχεδιασμό από περιοχές που έχουν αυτό το πρόβλημα».
Επιπλέον, κ. Δεληκανάκης εξήρε τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, τονίζοντας τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας και της καλλιέργειας κλίματος οικονομικής προοπτικής. Σημείωσε, επίσης, την ικανότητα της Ελλάδας να αξιοποιεί τις ψηφιακές εξελίξεις για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών, ενισχύοντας έτσι την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα σε τουριστικά hotspots όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, ο κ. Δεληκανάκης έδωσε έμφαση σε μια ολιστική προσέγγιση, που εκτείνεται πέρα από τις περιβαλλοντικές εκτιμήσεις, και περιέγραψε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο βιωσιμότητας, που περιλαμβάνει την ανάπτυξη υποδομών, τη διαχείριση της φέρουσας ικανότητας και την οικονομική ενδυνάμωση. Επιπλέον, ο κ. Δεληκανάκης τάχθηκε υπέρ της αλλαγής παραδείγματος προς μια μακροπρόθεσμη, κοινωνικά και περιβαλλοντικά συνειδητή ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού τομέα, που θα έχει θετικό αποτύπωμα και στις τοπικές οικονομίες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr