«Θέλω να ευχαριστήσω τους εξαιρετικούς Έλληνες σεφ και όλον τον κλάδο της εστίασης για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν, τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, σημειώνοντας ότι «η χώρα είναι μοναδικός γαστρονομικός προορισμός, επεκτείνοντας με αυτόν τον τρόπο την τουριστική περίοδο».
«Έτσι, η συμφωνία που υπογράψαμε με τον οδηγό Μισελέν, μεγιστοποιεί τις δυνατότητες προβολής της ελληνικής γαστρονομίας σε όλον τον κόσμο», επεσήμανε από τη Στοκχόλμη.
Aναφορικά με την προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής περιόδου, ο κ. Κικίλιας, ο οποίος μέσα στον Σεπτέμβριο έχει επισκεφτεί διαδοχικά το Βερολίνο, την Βιέννη, το Παρίσι και την Στοκχόλμη, εξήγησε ότι τα κίνητρα που έδωσε ο Πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις αεροπορικές εταιρείες και τους tour operators αποτελούν ευκαιρία προκειμένου για πρώτη φορά η χώρα να έχει ισχυρή παρουσία και την off season περίοδο.
«Όλοι μαζί, ξενοδόχοι, εστιάτορες, έμποροι, άνθρωποι του τουρισμού κάνουμε μία συντονισμένη προσπάθεια να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο, φέρνοντας επιπλέον έσοδα στην ελληνική οικονομία», τόνισε, επισημαίνοντας ότι και «μία ακόμα πτήση, μία ακόμα εβδομάδα, ένας ακόμα προορισμός αποτελεί κέρδος για τη χώρα».
Παράλληλα, είπε ότι υπάρχει σχέδιο φιλοξενίας συνταξιούχων του εξωτερικού στην Ελλάδα για να περάσουν τον χειμώνα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr