Στην παραδοσιακή πλατεία του πρώτου φεστιβαλικού σταθμού, όπου άνοιξε η αυλαία της διοργάνωσης παρευρέθηκαν
Μέσα από μία παλέτα δράσεων, οι οποίες είχαν επίκεντρο την ιστορία, την λαογραφία, τον οικοτουρισμό και την γαστρονομία, το Food Stories έκλεψε τις εντυπώσεις, μιλώντας απευθείας στον “ουρανίσκο” του κάθε επισκέπτη.
Ο γαστρονομικός πλούτος της περιοχής βρέθηκε σε πρώτο πλάνο και “μοιράστηκε” σε μία πληθώρα από συνταγές τις οποίες σχεδίασαν και ετοίμασαν διακεκριμένοι chef σε ένα εξολοκλήρου διαδραστικό και ξεχωριστό live cooking στη Πλατεία Αθανάτων.
Οι τοπικοί παραγωγοί ήταν οι πρωταγωνιστές της διοργάνωσης, μιλώντας για τις πρώτες ύλες της περιοχής, για τα μικρά διαμάντια της λακωνικής γης, για τις ποικιλίες, το terroir, τις διατροφικές συνήθειες καθώς και για την τεράστια αξία της προώθησης και της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων που παράγονται. Η σύνδεση τους επίσης με το γαστρονομικό γίγνεσθαι του τόπου και με τους ανθρώπους που το εκπροσωπούν αποτελεί ένα “σύγχρονο κλειδί” το οποίο είναι απαραίτητο να αξιοποιηθεί στο μεγαλείο του.
Η Αντιπεριφερειάρχης
Η κα Καλογεροπούλου συνεχίζει λέγοντας, «ότι οι μέσα από τις πρώτες ύλες εξωτερικεύεται ο πολιτισμός, η ταυτότητα και η ιστορία μας. Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Πελοποννήσου αποτελεί έναν μεγάλο σταθμό καθώς και μία μοναδική βιωματική εμπειρία. Η 1η εκδήλωση του Food Stories ξεκίνησε από στην Αρεόπολη Ανατολικής Μάνης, έναν δυνατό τουριστικό προορισμό με εξαιρετικά μεγάλη επισκεψιμότητα».
Κλείνοντας η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού σημείωσε ότι, «στόχος μας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων μέσα από τις οποίες συμμετέχουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις και εμπλέκονται ενεργά οι τοπικές κοινωνίες!»
Το “Peloponnese Food Stories” απο
Ένα ξεχωριστό Γαστρονομικό Φεστιβάλ το οποίο δημιούργησε ουσιαστικά μία μοναδική διαδρομή γεύσης και πολιτισμού μέσα από ιδιαίτερες διαλέξεις, παρουσιάσεις δημιουργών και χειροτεχνών της παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης τοπικής κουλτούρας, live cooking από εξαίρετους πρεσβευτές της Ελληνικής Γαστρονομίας, οργανωμένη έκθεση τοπικών προϊόντων, γευσιγνωσίες με “οδηγούς” τους experts και ταξίδι εξοικείωσης σε αγροκτήματα, εστιατόρια, αλυκές και σπήλαια.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr