Ο κ. Ravid ανεδείχθη νικητής προσφέροντας 2.862.510 ευρώ σε ένα διαγωνισμό που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης τα 1,2 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τους πληρεξούσιους δικηγόρους του Ισραηλινού επιχειρηματία, τον Χαράλαμπο Ναούμη και τον Χρήστο Πλιάτσικα, η παραχώρηση γίνεται για 99 χρόνια τόσο του Ξενοδοχείου Ξενία όσο και της Ιαματικής πηγής Κύθνου, στην Περιοχή Λουτρά. Μάλιστα το νέο σχήμα πρόκειται να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου Ξενία ως και τις δύο Ιαματικές Πηγές, «Κάκαβος» και «Άγιοι Ανάργυροι», με σκοπό την ανάπτυξη και ανάδειξης της περιοχής προσελκύοντας επισκέπτες από όλον τον κόσμο σεβόμενοι πάντα την ιστορικότητα του κτιρίου, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τους μεγάλους αρχιτέκτονες του νεοκλασσικισμού, τον Chr. Hansen κα τον Er. Ziller.
Μάλιστα εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε επενδύσεις άνω των 6 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος για την ανακαίνιση της μονάδας και την ανάδειξη του μοναδικού αυτού μνημείου της σύγχρονης αρχιτεκτονικής ιστορίας της χώρας, αλλά και του μοναδικού φυσικού τοπίου της περιοχής.
Να σημειωθεί ότι ο Ισραηλινός επιχειρηματίας που διαθέτει μεταξύ άλλων αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ στο Ισραήλ στοχεύει στην περαιτέρω επέκτασή του στον τομέα ακινήτων στην Αθήνα σε συνεργασία και με άλλους ισραηλινούς επιχειρηματίες.
Εδώ και χρόνια το Ξενία είχε παραμείνει κλειστό παρά την μακρά παράδοση που είχε η Κύθνος στην λουτροθεραπεία λόγω των ιαματικών πηγών οι οποίες βρίσκονται στον γραφικό όρμο Λουτρά, στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού. Ιστορικά αναφέρεται ότι το 1836 έφθασε στην Κύθνο ο βασιλικός αρχιτέκτονας Christian Hansen, ο οποίος έφτιαξε τα σχέδια του συγκροτήματος των ιαματικών λουτρών με μαρμάρινους λουτήρες, ενώ από το 1845 η βασίλισσα Αμαλία μετέβαινε για λουτροθεραπεία στο νησί.
Το Ξενία και οι Ιαματικές Πηγές Κύθνου είχαν βγει και στο παρελθόν από το ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση χωρίς όμως επιτυχή κατάληξη.
Γιώργος Αλεξάκης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr