Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης του Υπουργείου Τουρισμού για τα προβλήματα του κλάδου των ιαματικών πηγών.
Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν σε βάθος τόσο η σημερινή κατάσταση στην εποχή του κορονοϊού, όσο και οι δράσεις που απαιτούνται να γίνουν στη συνέχεια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, βάρος δόθηκε στη χορήγηση των ειδικών σημάτων λειτουργίας και στη χρηματοδότηση των υποδομών εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών, μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως «ήρθε η ώρα ο Τουρισμός Υγείας της χώρας μας να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», ενώ ο κ. Γαρδέρης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «ο ΣΔΙΠΕ θα σταθεί αρωγός στο σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού για το μέλλον των ιαματικών πηγών της χώρας μας».
Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία έχει πληθώρα ιαματικών πηγών και οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί επισήμως. Μέχρι στιγμής οι φυσικοί πόροι που έχουν αναγνωριστεί ως ιαματικοί είναι εβδομήντα πέντε (75) και αξίζει να σημειωθεί πως δώδεκα (12) από αυτούς έχουν αναγνωριστεί μόλις μέσα σε 13 μήνες, επί υπουργίας του κ. Χάρη Θεοχάρη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr