Ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο δίνονται πράγματι κίνητρα για επενδύσεις σε ξενοδοχεία και μαρίνες, ενώ εκδίδονται και ειδικά πρωτόκολλα για τα τουριστικά καταλύματα λόγω της πανδημίας.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, οι επιχειρήσεις οφείλουν να σεβαστούν τα υγειονομικά αυτά πρωτόκολλα, αλλά μέριμνα της Πολιτείας θα είναι να προωθήσει δέσμη μέτρων για την αύξηση του κόστους λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων που θα επιφέρουν τα πρωτόκολλα αυτά, αλλά και γενικότερα από τη βλάβη που σίγουρα θα υποστούν οι επιχειρήσεις της τουριστικής βιομηχανίας λόγω της πανδημίας.
Εστιάζοντας στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της υγειονομικής κρίσης, ο κ. Μίχαλος επανέφερε τις προτάσεις των Επιμελητηρίων για προγράμματα επιδότησης διακοπών για τους Έλληνες πολίτες, ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την επιχορήγηση των μισθών των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που θα κληθούν να λειτουργήσουν εκ νέου.
Πρότεινε, ακόμη, να υπάρξει και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του τουρισμού, αναδρομικά από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία και για όσο διαρκεί η κρίση.
Στο πλαίσιο της τόνωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος, ο κ. Μίχαλος πρότεινε και την αύξηση του ποσοστού προκαταβολής των υφισταμένων επενδυτικών σχεδίων και την ένταξη του πληττόμενου τουριστικού κλάδου στις ειδικές διατάξεις του άρθρου 12 του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr