Με αφετηρία το αμπέλι του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά, αλλά και να μετάσχουν σε όλες τις παραδοσιακές Κρητικές εργασίες. Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από τον τρυγητό, οι συμμετέχοντες μάζεψαν τα σταφύλια από το αμπέλι, μεταφέροντας τα στη συνέχεια, φορτωμένα σε γαϊδουράκι, στο χώρο του πατητηριού, όπου τα πάτησαν για την παραγωγή του μούστου. Έπειτα, παρακολούθησαν από κοντά την απόσταξη (μαζί με τα στράφυλα) για τη παραγωγή ρακής, ενώ γεύτηκαν την παραδοσιακή συνταγή της μουσταλευριάς, υπό την συνοδεία μουσικής, χορού και τοπικών κερασμάτων.
Η δράση “Κρητικού Τρύγου” έτυχε μεγάλης και ενθουσιώδους συμμετοχής από τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, οι οποίοι έδειξαν έντονα το ενδιαφέρον τους να γνωρίσουν τον τοπικό τρόπο ζωής, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Κρήτης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr