Το σεμινάριο, το οποίο διοργάνωσαν η Ένωση των Επαγγελματιών του Υπερπόντιου Κινεζικού Τουρισμού στην Ελλάδα και η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, FedHATTA, με τη στήριξη της Air China, παρακολούθησαν 16 τουριστικά γραφεία της πολιτείας Guangxi και πλήθος ελληνικών τουριστικών γραφείων.
O πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, μιλώντας στην εκδήλωση, επισήμανε τις καλές σχέσεις που έχουν αναπτύξει ιστορικά Ελλάδα και Κίνα και υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης προβλημάτων όπως η έκδοση visa, και η διεθνής αναγνώριση του διπλώματος οδήγησης των Κινέζων πολιτών, στις ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που θα διευκολύνει την χρήση ενοικιαζομένων οχημάτων. Τόνισε δε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης των κινεζικών τουριστικών ροών στην Ελλάδα, πέρα των 200.000 αφίξεων στη χώρα μας, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Μεταξύ άλλων ενδιαφερόντων των Κινέζων ταξιδιωτών, τα γαμήλια ταξίδια και οι διακοπές με έμφαση στον πολιτισμό, βρίσκονται στις κορυφαίες επιδιώξεις τους, και μπορούν να δημιουργήσουν πολύ μεγάλη ζήτηση για την χώρα μας, στην κινεζική αγορά. Επί πλέον, Κινέζοι και κινεζικές επιχειρήσεις πραγματοποιούν επενδύσεις στην Ελλάδα – δεδομένο είναι επίσης το αυξανόμενο ενδιαφέρον Κινέζων ιδιωτών για την αγορά κατοικίας στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη όμως έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι κάθε χρόνο, περίπου 400 Κινέζοι φοιτητές αποφοιτούν από Πανεπιστημιακές σχολές Ελληνικής φιλολογίας και φιλοσοφίας στην Κίνα.
Όλες αυτές οι συνθήκες συμβάλλουν στη δημιουργία πλεονεκτικής θέσης για την Ελλάδα στην προσέλκυση περισσότερων Κινέζων επισκεπτών στο άμεσο μέλλον, επιτρέποντάς της να διεισδύσει περαιτέρω στη μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο, υπό την προϋπόθεση όμως ότι απαιτείται περαιτέρω ανάπτυξη της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών. Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους στρατηγικούς στόχους του EMTAAS (East Mediterranean Travel & Tourist Agents Associations Synergies), του φορέα στον οποίο μετέχουν οι κορυφαίοι φορείς τουριστικών γραφείων σε τριεθνές επίπεδο. Ο EMTAAS αποτελεί τη σύμπραξη φορέων τουριστικών γραφείων Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, FedHATTA, ΕΤΑΑ και ACTA αντίστοιχα, αλλά και Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, FedHATTA, ACTA και ΙΤΤΑΑ, με στόχο να δώσει ώθηση στον τουρισμό μεταξύ των χωρών – μελών του, να αναπτύξει κοινές τουριστικές δομές και να επεκτείνει τα ταξιδιωτικά προγράμματα των επισκεπτών της περιοχής στην περιοχή ως Mega Destination.
Η FedHATTA θα αναδείξει την περιοχή Guangxi μέσα από τη διεθνή πλατφόρμα ΔΩΔΕΚΑ που στοχεύει στην ενίσχυση του δωδεκάμηνου τουρισμού στη χώρα μας, η οποία ανοίγει πλέον τα φτερά της για το εξωτερικό με προτάσεις προορισμών εκτός των συνόρων, προσβάσιμες για όλους. Τέλος, ο κ. Τσιλίδης επισήμανε ότι δεν είναι μόνο οι γάμοι στη Σαντορίνη και ο πολιτιστικός τουρισμός της Αθήνας που «φέρνουν» Κινέζους επισκέπτες στην Ελλάδα, αλλά και προορισμοί της ελληνικής ενδοχώρας, από την Πελοπόννησο μέχρι τη Χαλκιδική, με πολλές προοπτικές ανάπτυξης ιδιαίτερα εάν προστεθούν απευθείας πτήσεις.
Στην εκδήλωση «το παρών» έδωσαν ακόμη ο πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο Πρόξενος της Πρεσβείας της Κίνας, κ. Ding Yonghua, ο Εμπορικός Ακόλουθος κ. Li Gang, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας, κ. Φώτης Προβατάς, η πρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Επιμελητηρίου, κ. Αφροδίτη Μπλέτα, η πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνο-Κινεζικής Φιλίας, κ. Αμαλία Ματιάτου, η πρόεδρος της Ελληνοκινεζικής Ένωσης Οικονομικών, Εμπορικών και Πολιτιστικών Επικοινωνιών, κ. Νικολέττα Καπερόνη, ο γενικός διευθυντής της Air China στην Αθήνα, κ. Fan Heyun και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επαγγελματιών του Εξερχόμενου Κινεζικού Τουρισμού, κ. Petros Chang.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr