Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
![Reporter.gr on Google News](/images/google%20news/reporter%20news%20300x100.png)
Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα, κ. Λεωνίδας Ροκανάς, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη, κ. Βασίλης Ξηρός, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου και ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Κίνας, κ. Γιάννης Πλεξουσάκης.
Η Υπουργός στο περιθώριο της έκθεσης παραχώρησε συνέντευξη στο διεθνές κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN, όπου αναφέρθηκε συνολικά στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου για το δυναμικό άνοιγμα της κινεζικής αγοράς, από την οποία καταγράφηκε διψήφια αύξηση επισκεπτών 35% την περασμένη χρονιά, και αναμένεται νέα αύξηση το 2018 άνω του 50%.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Σαγκάη, η κα Κουντουρά, εγκαινίασε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο «Hellas House» σε μία πετυχημένη εκδήλωση με πλήθος κόσμου και παρουσία του Αντιδημάρχου αρμόδιου για τα θέματα τουρισμού της πόλης, κ. Weng Huahian και τη Γενική Γραμματέα του Γραφείου Τουρισμού της Σαγκάης, κα Cheng Meihong. Το «Hellas House» θα προβάλει ενεργά τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τα προϊόντα και τον τουρισμό της Ελλάδας στο κέντρο της κινεζικής μεγαλούπολης. Την εκδήλωση κάλυψαν τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Σαγκάης με συνεντεύξεις τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο.