Ο Ανδρέας Ανδρεάδης κατά τη θητεία του εξέλιξε ένα μοντέλο ισχυρής ηγεσίας, απόλυτα επιτυχημένο στα χρόνια της κρίσης, το οποίο αποτέλεσε τον άξονα για τις νέες πρωτοβουλίες μετεξέλιξης του Συνδέσμου.
Την περίοδο αυτή ο ΣΕΤΕ απέκτησε καθοριστικό ρόλο με τη θεσμική του ισχυροποίηση. Παράλληλα, υλοποιήθηκαν δράσεις, προκειμένου ο κόσμος να αντιληφθεί την κοινωνική διάσταση του τομέα και καταργήθηκαν στερεότυπα που εμφάνιζαν τον τουρισμό ως «παρασιτική» δραστηριότητα.
Αυτή είναι η κληρονομιά που παραλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Γιάννης Ρέτσος.
Ο Γιάννης Α. Ρέτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το “CornellUniversity” στη διοίκηση ξενοδοχείων, με ειδίκευση στο “Hospitality Real Estate Finance”.
Είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας “Electra Hotels & Resorts”, η οποία διαχειρίζεται πέντε ξενοδοχεία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στη Ρόδο, ενώ ως Διευθύνων Σύμβουλος της «Α. Ρέτσος Α.Ε.» δραστηριοποιείται και στο χώρο των ιδιωτικών κατασκευών.
Ο κ. Γιάννης Ρέτσος εξελέγη για πρώτη φορά μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ το 2002 όταν ανέλαβε για πρώτη φορά πρόεδρος ο κ. Σταύρος Ανδρεάδης. Προηγουμένως, είχε την πρώτη του επαφή με τον ΣΕΤΕ στο Σύνδεσμο Ιδεών και Δράσης που έδωσε τη δυνατότητα σε νεαρά δυναμικά μέλη να αποκτήσουν τις πρώτες τους εμπειρίες.
Όταν εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ, το 2002, ήταν ήδη γ.γ. στην Ένωση Ξενοδόχων Αθήνας- Αττικής, στην οποία μόλις είχε γίνει πρόεδρος ο κ. Γιώργος Τσακίρης. Θήτευσε δίπλα στον Σταύρο Ανδρεάδη, τον Νίκο Αγγελόπουλο και τον Ανδρέα Ανδρεάδη, ενώ από το 2011 είναι πρόεδρος στην ΠΟΞ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων).
Ως πρόεδρος της ΕΞΑΑ (Ένωση Ξενοδόχων Αττικής) από το 2009 έως το 2012, κατάφερε να κάνει πράξη το όνειρο για διεύρυνση της ΕΞΑ σε Ένωση Ξενοδόχων Αθήνας-Αττικής και Αργοσαρωνικού, καθώς έτσι αναδείχθηκε το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας και η γειτνίαση με τα νησιά του Αργοσαρωνικού, επ' ωφελεία όλης της περιοχής και των επαγγελματιών του τουρισμού.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε δηλώσει πως το όραμά του εφόσον εκλεγεί πρόεδρος είναι στη νέα εποχή ο ΣΕΤΕ να περάσει στη φάση της ωρίμανσης. Να κατοχυρωθούν όλα όσα κατακτήθηκαν με πολύ κόπο τα τελευταία 25 χρόνια και να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στην εξωστρέφεια.
Αμέσως μετά την εκλογή του έθεσε και τους τέσσερις στρατηγικούς στόχους που θέτει για τον ελληνικό τουρισμό:
"Μπροστά μας έχουμε 4 στρατηγικούς στόχους να υπηρετήσουμε.
1ον Μακροχρόνια και σταθερή ανάπτυξη που θα μας κατατάξει σε ακόμη καλύτερη θέση στις μεγάλες τουριστικές δυνάμεις του κόσμου.
2ον Ενότητα ολόκληρου του τομέα και εργασιακή ειρήνη ως απαραίτητος όρος επιτυχίας.
3ον Διαρκής, αρμονική και επωφελής για την ελληνική οικονομία και τη χώρα σχέση με τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
4ον Ενδυνάμωση της κοινωνικής διάστασης του τουρισμού και ενίσχυση του κοινωνικού αποτυπώματος", είπε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr