Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Τα πρώτα αποτελέσματα του νομοσχεδίου χαρακτηρίζονται το λιγότερο τραγικά για τις επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων. Με το φαινόμενο ιδιοκτήτες να προχωρούν σε εξώσεις σε βάρος ενοικιαστών με το πρόσχημα της ιδιόχρησης, ώστε στη συνέχεια να διαθέτουν το ελεύθερο πλέον ακίνητο προς ενοικίαση ως τουριστική κατοικία, να παίρνει, ήδη, διαστάσεις, σύμφωνα με καταγγελίες και σχετικές πληροφορίες που τελευταία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μία νέα, «γκρίζα» πραγματικότητα διαμορφώνεται για τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις. Μία πραγματικότητα με κυρίαρχο χαρακτηριστικό της τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
Από τη μία οι νόμιμες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, οι οποίες λειτουργούν έχοντας λάβει το ειδικό σήμα λειτουργίας του Ε.Ο.Τ. και οι οποίες, φυσικά, επωμίζονται όλα τα οικονομικά βάρη που προκύπτουν από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Και από την άλλη, οι ιδιωτικές κατοικίες, τις οποίες το υπουργείο Οικονομίας «βαπτίζει» ως τουριστικές επιχειρήσεις, πολύ εύκολα και απλά, στο πλαίσιο του νέου νόμου, με προϋποθέσεις που μόνο αστείες μπορούν να θεωρηθούν.
Την ίδια στιγμή που το υπουργείο Τουρισμού δικαίως απαιτεί από τους ιδιοκτήτες των νόμιμων επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων να προχωρήσουν σε αναβάθμιση της ποιότητας του παρεχόμενου τουριστικού τους προϊόντος, το υπουργείο Οικονομίας, με νόμους, οι οποίοι ενδεχομένως είναι συνταγματικά παράνομοι, δημιουργεί «νόμιμα – παράνομα» καταλύματα.
Στο πλαίσιο αυτό, η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος καλεί, έστω και τώρα, τον αρμόδιο υπουργό να επανεξετάσει το θέμα, υποχρεώνοντας τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κατοικιών να κάνουν έναρξη λειτουργίας με όλα όσα συνεπάγονται».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr