Οι δεινοί και καταξιωμένοι σεφ ταξίδεψαν τις αισθήσεις των επιβατών με συνταγές από γευστικά Αιγαιοπελαγίτικα και όχι μόνον προϊόντα όπως η κοπανιστή Μυκόνου, η άσπρη μελιτζάνα και το τοματάκι της Σαντορίνης, η λιαστή τομάτα και η κάπαρη από τη Σύρο, αλλά και πολλές άλλες νησιώτικες λιχουδιές. Οι εν πλω εκδηλώσεις της εταιρείας γίνονται με στόχο την προώθηση της ελληνικής οινο-γαστρονομία και λαμβάνουν χώρα από την αρχή της τουριστικής περιόδου που ξεκίνησε το Μάρτιο.
Τα ταξίδια στις ελληνικές γεύσεις και τα αρώματα συνεχίζουν όμως με αμείωτη ένταση και το φθινόπωρο. Γεύσεις Αιγαίου... στο πιάτο από έμπειρους και διακεκριμένους σεφ, οι οποίοι μεταδίδουν την εμπειρία τους διαδραστικά, με διασκεδαστικούς τρόπους, που σε τίποτα δεν θυμίζουν ένα απλό μάθημα μαγειρικής. Μεθυστικά ταξίδια στον κόσμο του κρασιού και γλυκές αλχημείες δίνουν μια μικρή γεύση από αυτά που έχουν να προσφέρουν οι κρουαζιέρες της Celestyal Cruises για το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
Πιο συγκεκριμένα, στην τριήμερη κρουαζιέρα «Εικόνες Αιγαίου», την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, με το Celestyal Olympia ο chef Νίκος Φωτιάδης θα αναδείξει τις δημιουργικές πτυχές των νησιωτικών παραδοσιακών συνταγών.
Ο Σεπτέμβριος θα είναι επίσης και ένας «γλυκός» μήνας για τους επιβάτες του Celestyal Olympia καθώς σεφ ζαχαροπλαστικής και νησιώτισσες μαγείρισσες από τους προορισμούς που θα επισκέπτεται το κρουαζιερόπλοιο θα παρουσιάζουν τοπικές λιχουδιές, όπως η λαχταριστή γαλατόπιτα με κρούστα φύλλου και τα ξακουστά αμυγδαλωτά των Κυκλάδων.
Επιλέγοντας αντίστοιχα την τριήμερη ή τετραήμερη κρουαζιέρα «Εικόνες Αιγαίου» με το Celestyal Odyssey, οι επιβάτες θα μυηθούν στον κόσμο του κρασιού, με τη βοήθεια των έμπειρων οινολόγων των κτημάτων «Μερκούρη» και «Πόρτο Καρράς».
Έλληνες και ξένοι λάτρεις του κρασιού θα απολαύσουν το τοπικό κρασί και θα ενημερωθούν για τον τρόπο παραγωγής του.
Συνεχίζοντας και τον Οκτώβριο, η γνωστή σε όλους ελληνοαμερικανίδα σεφ, Diane Kochilas - θεωρείται πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας παγκοσμίως - με πλούσια δράση σε τηλεοπτικές εκπομπές, εστιατόρια, αλλά και τη συγγραφή μαγειρικών βιβλίων θα μαγέψει το κοινό με τις συνταγές της στο Celestyal Olympia, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.
Δυο εβδομάδες αργότερα, η Γεωργία Τσάρα, στις 23 Οκτωβρίου, σομελιέ και διευθύντρια του βραβευμένου εστιατόριου “Selene” στη Σαντορίνη, θα δείξει στους... επίδοξους σεφ εύκολους και διασκεδαστικούς τρόπους για να ετοιμάζουν εύκολα και δημιουργικά ελληνικά πιάτα!
Τέλος, ταξίδι στο μαγευτικό κόσμο και την ιστορία του ελληνικού κρασιού θα απολαύσουν όσοι επιλέξουν την μαγευτική επταήμερη κρουαζιέρα ‘Ιόνιο Πέλαγος & Αδριατική’ με το Celestyal Crystal καθώς και στα άλλα προγράμματα κρουαζιέρας της Celestyal Cruises κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου. Οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία παράλληλα με την αυθεντική φιλοξενία και τις επισκέψεις σε όμορφους προορισμούς να μοιραστούν μυστικά οινογνωσίας, δοκιμάζοντας τα εξαιρετικά κρασιά Αθήρι, Ασύρτικο, Μοσχοφίλερο και Αγιοργίτικο.
Η Celestyal Cruises, με μοναδικό στόχο την προώθηση όλων των πτυχών της ελληνικής κουλτούρας συνεχίζει με επιτυχία και το φθινόπωρο το πρόγραμμα των ογδόντα και πλέον θεματικών εκδηλώσεων στα κρουαζιερόπλοια της καλύπτοντας όλα τα γούστα, ενδιαφέροντα και ηλικίες.
Λίγα λόγια για την Celestyal Cruises
H Celestyal Cruises με 30 χρόνια εμπειρίας σήμερα είναι η μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας η οποία εδρεύει στην Ελλάδα. Επισκέπτεται τα περισσότερα ελληνικά λιμάνια από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία (συνολικά 30 λιμάνια) προωθώντας την αυθεντική ελληνική εμπειρία και προβάλλοντας τις ομορφιές, τη φιλοξενία, τις γεύσεις και τον πολιτισμό της χώρας μας στους ξένους επισκέπτες. Διαχειρίζεται έξι κρουαζιερόπλοια εκ των οποίων τα τέσσερα εκκινούν από ελληνικά λιμάνια ενώ τα άλλα δύο είναι ναυλωμένα στον μεγάλο τουριστικό όμιλο TUI. Αποτελώντας ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό οργανισμό και με σεβασμό στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των φιλοξενούμενων του, η Celestyal Cruises προσφέρει καθημερινά σταθερή ποιότητα υψηλών υπηρεσιών, σε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες.
Μέσα στο 2015 απέσπασε το βραβείο «Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας» στα ναυτιλιακά βραβεία Ευκράντη και τρία βραβεία στα Tourism Awards: ένα χρυσό στην κατηγορία «Κρουαζιέρα - Θεματικές Εκδηλώσεις» και δύο αργυρά στις κατηγορίες «Συνεισφορά στην εθνική οικονομία» και «Υποστήριξη τοπικών κοινοτήτων – Νέοι προορισμοί». Παράλληλα, ως επιβεβαίωση των καινοτόμων πρακτικών της, η εταιρεία διακρίθηκε στο θεσμό των HR Community Awards με πέντε Silver Awards. Τέλος, η Celestyal Cruises είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρουαζιέρας (CLIA).
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.celestyalcruises.com και τηλέφωνο κρατήσεων 210-4583499.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr