Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Η επιλογή της Σερβίας από τον ελληνικό όμιλο δεν θεωρείται καθόλου τυχαία αφού πρόκειται για μία αγορά αναδυόμενη με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, που έχει επεκτείνει τις οικονομικές-εμπορικές της σχέσεις με την Ελλάδα, ιδίως από πέρυσι μετά την επιβολή του ρωσικού εμπάρκου.
Σήμερα ο πληθυσμός της Σερβίας αγγίζει τα 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ το μηνιαίο εισόδημα εκτιμάται στα 450 ευρώ περίπου. Ενδεικτικό της δυναμικής που συγκεντρώνει η εν λόγω αγορά είναι ότι σύμφωνα με τελευταία στοιχεία δραστηριοποιούνται σε αυτή 200 ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν 25.000 ανθρώπους.
Με στόχο την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας- Σερβίας, υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό ιδρύθηκαν στην δεύτερη δύο γραφεία του Ελληνο - Σερβικού Επιμελητηρίου. Ιδρυτικά μέλη του Ελληνο - Σερβικού Επιμελητηρίου είναι επιχειρήσεις και φορείς της Ελλάδας, καθώς και τα μεγαλύτερα επιμελητήρια της Σερβίας που εκπροσωπούν πάνω από το 80% των επιχειρήσεων της χώρας τους.
Παράλληλα και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Γιακόντινα της Σερβίας παραχώρησε 20 στρέμματα γης, για επενδύσεις ελληνικών επιχειρήσεων, στο Ελληνο - Σερβικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου