«Όταν μιλάμε για μεγάλο κενό προστασίας στην Ευρώπη όπου η ασφαλιστική παραγωγή κυμαίνεται στο 7,5% του ΑΕΠ, τι μπορούμε να πούμε για την Ελλάδα, όπου ο σχετικός δείκτης βρίσκεται μόλις στο 2,3%;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ.
«Η κάλυψη των κινδύνων του κυβερνοχώρου αποτελεί τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο κλάδο για την ασφαλιστική βιομηχανία, ενώ το φετινό καλοκαίρι αποδείχτηκε η αναγκαιότητα της συμβολής της ιδιωτικής ασφάλισης στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Όμως κενό προστασίας δεν υπάρχει μόνο στο μέτωπο των φυσικών καταστροφών, αλλά επίσης στις συντάξεις (τα υπάρχοντα αποθεματικά της κοινωνικής ασφάλισης αρκούν στην Ελλάδα για τρεις ημέρες, ενώ στην Ευρώπη για έξι μήνες) και φυσικά στην υγεία. Σε ότι αφορά τις φυσικές καταστροφές και την καταιγίδα Daniel, οι ασφαλιστικές εταιρείες απέδειξαν ότι είναι αξιόπιστες, καθώς λειτουργούν σε αυστηρό εποπτικό πλαίσιο, διαθέτοντας υψηλά αποθεματικά και ικανά στελέχη» , αναφέρει ο κ.Σαρρηγεωργίου.
Σε ότι αφορά τις σχέσεις των ασφαλιστικών εταιρειών με την Πολιτεία ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ τόνισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει ότι καταλαβαίνει. Ωστόσο, για να καλυφθεί αυτό το κενό προστασίας θα πρέπει παράλληλα να υπάρξει πολιτική και κοινωνική σύγκλιση».
Στα πλαίσια του ίδιου συνεδρίου, ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης σημείωσε πως «η κυβέρνηση είναι σύμμαχος με την ασφαλιστική αγορά, με τη συνεργασία μεταξύ Πολιτείας και ιδιωτικής ασφάλισης να αποτελεί τη βασική της φιλοσοφία». Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφόμενος στις αποφάσεις για υποχρεωτική ασφάλιση των επιχειρήσεων και για μείωση του ΕΝΦΙΑ στα σπίτια που ασφαλίζονται έναντι φυσικών καταστροφών, επεσήμανε πως «στο συγκεκριμένο μέτωπο το κράτος πρέπει να παίζει ρόλο στην αποκατάσταση, αλλά επίσης θα πρέπει να ενεργοποιείται και η κοινωνία».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr