Η εκδήλωση αποτελεί την κορύφωση της ετήσιας πρωτοβουλίας TrophyΤροφή που υλοποιείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» ανελλιπώς από το 2019. Φέτος η πρωτοβουλία περιλάμβανε 10 εξαιρετικά επιτυχημένα TrophyΤροφή Meet- Ups τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε 8 Πανεπιστήμια της χώρας, 5 διαφορετικές Περιφέρειες, 7 πόλεις και με συνολικά 600 συμμετέχοντες και 85 ομιλητές.
Το φετινό TrophyΤροφή ολοκληρώνεται με την εκδήλωση «Η Επόμενη Ημέρα του ΑγροδιατροφικούΤομέα». Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί σε κρίσιμα ζητήματα του κλάδου, με ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή του ΑΙ, την εμπορική αξιοποίηση της έρευνας, την κλιματική αλλαγή και τη βιωσιμότητα στον τομέα. Επίσης στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν οι νικήτριες ομάδες των TrophyΤροφή Meet-Ups 2024 και θα αναδειχθεί η κορυφαία επιχειρηματική ιδέα της χρονιάς.
To TrophyΤροφή 2024 οργανώνεται και υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν panels συζητήσεων με τη συμμετοχή εκπροσώπων από θεσμικούς φορείς, εταιρείες του κλάδου, startups, VCs, ερευνητικούς φορείς και ακαδημαϊκά ιδρύματα, καλύπτοντας τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας στην επόμενη μέρα του κλάδου. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Παπαχλιμίντζος.
Τα panels της εκδήλωσης θα είναι τα ακόλουθα:
- Ελληνικά Πανεπιστήμια, Έρευνα, Επιχειρηματικότητα και Spin-offs
- AI και Τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο της Αγροδιατροφής
- Από το πανεπιστήμιο στον κόσμο των startups
Επίσης θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις σχετικά με:
Η στρατηγική για την καινοτομία στην Ελλάδα - Elevate Greece 2.0.
Βιωσιμότητα - Τεχνολογία - Τάσεις Αγοράς
Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Καινοτομία στον Αγροδιατροφικό Τομέα
Στα panels και τις συζητήσεις θα συμμετάσχουν οι: Φραγκίσκος Θεοφύλακτος, Διευθύνων Σύμβουλος του Elevate Greece, Θωμάς Μπαρτζάνας, Καθηγητής και Αντιπρύτανης Έρευνας, Οικονομικών και Ανάπτυξης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευάγγελος Γερασόπουλος, Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Ευάγγελος Σιώκας, Επιστημονικός Συνεργάτης Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Ζήνα Μαυροειδή, managing director της e-fresh.gr, ΓρηγόρηςΜοσχόπουλος, Head of Field Activation & MarketingOperations της BAYER Hellas, Δημήτρης Σακελλαρίου, Υπεύθυνος Καλλιέργειας Αμπελιού & Digital ExcellenceManager της BASF Hellas, Γεωργία Ντάτση, Επίκουρη Καθηγήτρια στο ΓΠΑ & CEO της Nutrisense, Κατερίνα Παπαδούλη, Επικεφαλής του InnovinAgri ΓΠΑ, Δρ. Μαίρη Ατζέμη, Head of Sustainability της Break EvenConsulting, Αναστάσης Σταμάτης, CEO της Dataphoria, Αναστασία Σαρχόσογλου, Σύμβουλος Καινοτομίας EENHellas / Αγροδιατροφικός Τομέας του EKT και Μαρία Γαβρίελλα Αναγνωστοπούλου, Chief Operating Officerτου Envolve Entrepreneurship.
Στο δεύτερο σκέλος της εκδήλωσης, θα ανακοινωθούν οι νικήτριες ομάδες των TrophyΤροφή Meet-Ups για το έτος 2024, όπου θα βραβευτεί η κορυφαία επιχειρηματική ιδέα της χρονιάς, που ξεχώρισε για τη δημιουργικότητά της, και την καινοτομία της.
Οι ομάδες που διαγωνίζονται στο TrophyΤροφή 2024 θα αξιολογηθούν από μια επιτροπή καταξιωμένων επαγγελματιών, που προέρχονται από τους τομείς της εκπαίδευσης, της καινοτομίας, της γεωργίας και της επιχειρηματικότητας.
Η επιτροπή αξιολόγησης αποτελείται από τις Κατερίνα Παπαδούλη και Στέλλα Καρυδόγιαννη από το InnovinAgri του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Θέκλη Μπούρτζινου, από την BAYER Hellas, τον Κωνσταντίνο Ψυλλάκη, από το Uni.Fund, την Ελευθερία Παπανικολάου από το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΑΠΘ και τον Δημήτρη Σακελλαρίου, από την BASF. Η επιτροπή αυτή θα αναδείξει την κορυφαία επιχειρηματική ιδέα της χρονιάς, βασισμένη στη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την εφαρμοσιμότητά της στον αγροδιατροφικό τομέα.
Χορηγοί του TrophyΤροφή 2024 είναι οι εταιρείες BASF, BAYER Hellas, DS Smith και Break EvenConsulting. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή (ΑΓΣ), το PerrotisCollege, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το ΚΕΑΓΡΟ, το Technology Transfer, το WALKτου ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), το Γραφείο Περιβάλλοντος του ΠΑΜΑΚ, το Διεθνές Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Η εκδήλωση υλοποιείται με την υποστήριξη των efood, Envolve Entrepreneurship, του Επιμελητηρίου Καβάλας, της Νήσου, της ΚΕΜΕΛ, της ΛΟΥΞ και των εμφιαλωμένων νερών Δίρφυς.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr