Ο κ. Κεδίκογλου δεσμεύτηκε για την παροχή ενίσχυσης στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας εντός του 2022, με δεδομένο το αυξημένο κόστος παραγωγής των εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας που έχει προκύψει λόγω της ενεργειακής κρίσης. Όπως τονίστηκε, θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση των μέγιστων πόρων, οι οποίοι θα αντληθούν από τους αδιάθετους πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) 2013 – 2020.
Ο υφυπουργός, υπογράμμισε επίσης, πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) θα σταθεί αρωγός της ΕΛΟΠΥ για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου και φυσικά για την επίλυση των θεσμικών προβλημάτων, όπως αυτό του χωροταξικού σχεδιασμού.
Μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε: «Είμαι περήφανος για την Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια. Πρόκειται για έναν από τους πλέον δυναμικούς κλάδους της οικονομίας μας, πρωταγωνιστή του πρωτογενούς τομέα, που μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και σαν σημαντικός πόλος έλξης για τον τουρισμό. Οι ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες έχουν κάνει άλματα προόδου τόσο σε επίπεδο τεχνολογίας και εξέλιξης της διατροφής των ψαριών, όσο και σε σχέση με τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος. Επεξεργαζόμαστε μια σειρά από μέτρα για την περαιτέρω στήριξη του κλάδου και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία για την αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΠΑΛΥΘ, αλλά και του αναπτυξιακού νόμου».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr