Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Ανακοινώνεται ότι στις 18 Ιουλίου 2007 υπεγράφη μεταξύ των ΕΥΡΩΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, μετόχων της πλειοψηφίας της εταιρίας ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΒΕΕ, και της ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ, προσύμφωνο πώλησης μετοχών τους που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 41% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΒΕΕ, από τη ΣΕΛΟΝΤΑ. Η ολοκλήρωση και υλοποίηση της συμφωνίας αυτής τελεί υπό την έγκριση των αποφάσεων των οργάνων των εταιρειών.
Η εταιρεία ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΒΕΕ είναι η μεγαλύτερη παραγωγός ιχθυοτροφών στην Ελλάδα με εργοστάσιο 9.000 τ.μ. στο Ζευγολατιό Κορινθίας σε ιδιόκτητη έκταση 22.000 τ.μ. Το 2006 παρήγαγε 53.000 τόνους ιχθυοτροφές με κύκλο εργασιών 44 εκ. ευρώ, ενώ το 2007 η ετήσια παραγωγή θα είναι 57.300 τόνοι. Η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου είναι 70.000 τόνοι. Ταυτόχρονα η εταιρεία διαθέτει τρεις μονάδες παραγωγής ψαριών δυναμικότητας 1.500 τόνων και ιχθυογεννητικό σταθμό δυναμικότητας 8.000.000 ιχθυδίων, την διαχείριση των οποίων θα αναλάβει η ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ.
Η ανάπτυξη του Ομίλου ΣΕΛΟΝΤΑ και η τοποθέτησή του Ομίλου, μέσω των πρόσφατων εξαγορών σε Ελλάδα και Τουρκία, στην πρώτη θέση από πλευράς δυναμικότητας παραγωγής στα μεσογειακά είδη (τσιπούρες-λαβράκια), επιβάλει πλέον στα πλαίσια της καθετοποίησής της την άμεση συμμετοχή της σε εταιρείες ιχθυοτροφών. Οι ιχθυοτροφές αποτελούν το 50% του κόστους παραγωγής και ο Όμιλος πλέον με την στρατηγική αυτή κίνηση θα πετύχει μείωση του κόστους παραγωγής κατά 2.000.000 Euro περίπου, βελτίωση και άμεσο έλεγχο της ποιότητας και άρα βελτίωση τόσο των παραγωγικών της αποτελεσμάτων όσο και της τελικής κερδοφορίας του Ομίλου.
Η διατροφή είναι η βασικότερη παράμετρος της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων αλλά και του κόστους παραγωγής. Η στρατηγική επιλογή της συμμετοχής της ΣΕΛΟΝΤΑ στην ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΒΕΕ, είναι μία κορυφαία κίνηση αφενός για να μπορέσει ο Όμιλος ΣΕΛΟΝΤΑ να υλοποιήσει απρόσκοπτα τον στόχο της κατάκτησης του 50% της παραγωγικής δυναμικότητας της Μεσογείου στην επόμενη πενταετία και του 30-35% της Ελληνικής δυναμικότητας στα επόμενα δύο χρόνια και αφετέρου να δημιουργήσει συμμαχίες επιπέδου με μετόχους που συμμερίζονται το όραμα της ιχθυοκαλλιέργειας.