Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ, πρόκειται για μια σύνθετη προσπάθεια στην οποία εμπλέκονται ενεργά δύο υπουργεία, το Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και το Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αυτό συμβαίνει, αφού κάθε σχέδιο ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής της χώρας οφείλει να εναρμονίζεται με την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας.
Το ζήτημα απασχόλησε ευρεία σύσκεψη που έγινε τις προηγούμενες ημέρες και στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, οι δύο γενικοί γραμματείς του ΥΠΑΑΤ, Κώστας Μπαγινέτας και Γιώργος Στρατάκος, ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ Κώστας Αραβώσης, καθώς και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη των δύο υπουργείων και του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Επιδίωξη της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η πλήρης αξιοποίηση των εκτάσεων που θεωρούνται κατάλληλες για βοσκότοπους (βοσκήσιμες γαίες). Σήμερα, από το σύνολο των 37 εκατομμυρίων στρεμμάτων που είναι συνολικά οι επιλέξιμες εκτάσεις στη χώρα μας (για καλλιέργεια και βοσκή), οι βοσκήσιμες γαίες ανέρχονται σε 15 εκατομμύρια.
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν και με βάση την ανανέωση του (χαρτογραφικού) υπόβαθρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να διαπιστωθεί πού υπάρχουν επικαλύψεις μεταξύ δασικών και βοσκήσιμων εκτάσεων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr