Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη θετικών παραδειγμάτων επιχειρήσεων της αγρο-διατροφής από όλη την Ελλάδα, που παράγουν συσκευασμένα και τυποποιημένα προϊόντα, ενσωματώνουν καινοτόμες ιδέες και πρακτικές σε όλα τα στάδια της παραγωγής και της διάθεσης των προϊόντων τους και παράλληλα, διακρίνονται για την εξωστρέφειά τους.
Από την έναρξή του το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε καινοτόμους παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε τοπικούς φορείς, επαγγελματίες και την επιστημονική κοινότητα, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόσβασή τους στη χρηματοδότηση.
Η μέχρι τώρα απήχηση του προγράμματος είναι εντυπωσιακή, αφού έχουν λάβει μέρος σε αυτό 100 παραγωγοί σε 4 πόλεις-σταθμούς: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο και Καλαμάτα. Αναλυτικότερα, έχει δοθεί βήμα σε 14 παραγωγούς από τη Στερεά Ελλάδα, 25 από την Κεντρική & Νότια Πελοπόννησο, 25 από την Ανατολική Πελοπόννησο και 36 από την Κεντρική Μακεδονία.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων παρουσιάζονται προϊόντα με ιστορία, καταγωγή, εξαιρετικές συσκευασίες και καινοτόμες παραγωγικές διαδικασίες, που αποτελούν μοναδικά παραδείγματα ποιότητας της τοπικής παραγωγής τροφίμων και μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο.
Επί παραδείγματι είναι πιθανώς άγνωστα στο μέσο Έλληνα καταναλωτή μερικά από τα αντιπροσωπευτικά παραδείγματα καινοτομίας που έχει αναδείξει το πρόγραμμα όπως ο μοναδικός ελληνικός σολομός βουνού, οι χυμοί από φραγκόσυκο, το παγωτό από πρόβειο γάλα, το κεφίρ με τζίντζερ, η μαρμελάδα με ντομάτα.
Το πρόγραμμα θα συνεχίσει το ταξίδι του σε νέους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας προστιθέμενη αξία σε τοπικά προϊόντα και εξωστρεφείς παραγωγούς.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr