O κ. Κούνζε έλαβε μέρος στο πάνελ με τίτλο «Οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των ΑΠΕ – οι «δύσκολες» αποφάσεις – ο ρόλος των διεθνών διασυνδέσεων». Στο εν λόγω πάνελ συμμετείχαν επίσης, η κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Ιωάννης Μάργαρης, Αντιπρόεδρος & Γ.Δ. Τεχνολογίας, Ανάπτυξης Συστήματος & Στρατηγικής ΑΔΜΗΕ, ο κ. Ιωάννης Καρύδας, Διευθύνων Σύμβουλος Renewables and Energy Storage Copelouzos Group, ο κ. Νικόλαος Παπαπέτρου, Executive Director M Renewables, MYTILINEOS, ενώ τον συντονισμό του ανέλαβε ο κ. Παναγιώτης Παπασταματίου, Γενικός Διευθυντής ΕΛΕΤΑΕΝ.
Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο κ. Κούνζε αναφέρθηκε στον ρόλο των ΑΠΕ για την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας και τους τρόπους με τους οποίους θα επιταχυνθεί η πορεία της προς αυτήν την κατεύθυνση. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι η BayWa r.e., διαθέτοντας 30 χρόνια διεθνούς εμπειρίας, μπορεί να αποτελέσει στρατηγικό σύμμαχο της χώρας, μέσω της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας της, σε παγκόσμιο επίπεδο, για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ, τη διανομή αλλά και την παροχή υπηρεσιών και λύσεων.
Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στα οφέλη της έξυπνης κατανάλωσης ενέργειας και την ψηφιοποίηση του δικτύου, μέσω της εγκατάστασης «έξυπνων» τεχνολογιών και εργαλείων, που μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα για ευέλικτες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε και τη σημασία της συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και με όλους τους τοπικούς, περιφερειακούς και εθνικούς φορείς, για την ανάπτυξη των έργων ΑΠΕ.
Καταλήγοντας, τόνισε ότι η ΒayWa r.e. μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στην υλοποίηση ενός έργου διασύνδεσης με το οποίο η πλεονάζουσα ενέργεια που θα αποθηκεύεται στην Ελλάδα θα μπορεί να εξάγεται στην Ευρώπη, καθιστώντας τη χώρα πρωτοπόρο στον τομέα εξαγωγών καθαρής ενέργειας με το να παρέχει ένα προϊόν που είναι σχεδιασμένο να καλύπτει τις ανάγκες των χωρών εισαγωγής σε περιόδους αιχμής ζήτησης.
Κλείνοντας την ομιλία του, επεσήμανε πως η ΒayWa r.e., με έδρα το Μόναχο και εδραιωμένες συνεργασίες με τους μεγαλύτερους καταναλωτές ενέργειας στον βιομηχανικό κλάδο στη Γερμανία, μπορεί να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο για μια ηλεκτρική λεωφόρο εξαγωγής ενέργειας που θα ξεκινά από την Ελλάδα και θα φτάνει στη Βαυαρία.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr