Το έργο θα παρέχει κρίσιμη υποδομή, καθώς θα συνδέεται υποθαλάσσια και σε μέγιστο βάθος 1.700 μέτρων, με την πλατφόρμα όπου το αέριο θα υποβάλλεται σε επεξεργασία πριν μεταφερθεί στην ακτή στο Ισραήλ.
Οι σωλήνες θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργεία Κορίνθου στη Θίσβη Βοιωτίας και οι εργασίες εγκατάστασης θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εντός του 2024. Το έργο περιλαμβάνει και την εσωτερική και εξωτερική αντιδιαβρωτική επένδυση, που θα πραγματοποιηθούν στο ίδιο εργοστάσιο.
«Πρόκειται για σημαντικό έργο που αναδεικνύει την ηγετική θέση της Σωληνουργεία Κορίνθου, ως κορυφαίου προμηθευτή σε σύνθετα υποθαλάσσια έργα υψηλών προδιαγραφών», σχολίασε ο Ηλίας Μπεκίρος, Διευθύνων Σύμβουλος της Σωληνουργεία Κορίνθου.
«Η ανάθεση αυτή, μαζί με τις τελευταίες επιτυχημένες εκτελέσεις υποθαλάσσιων έργων, όπως Karish της Energean, Leviathan της Chevron Mediterranean Ltd., Ashdod–Ashkelon της INGL, ενισχύουν περαιτέρω τον στρατηγικό μας ρόλο στη ΝΑ Μεσόγειο. Βασίζουμε τη βιώσιμη ανάπτυξή μας στις μακροπρόθεσμες σχέσεις με τους πελάτες μας, όντας αξιόπιστος προμηθευτής και παρέχοντας κορυφαία ποιότητα σε συνδυασμό με καινοτόμες λύσεις.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν βασικούς πυλώνες της στρατηγικής μας και παρέχουν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την ανάληψη νέων ενεργειακών έργων , στη Μεσόγειο αλλά και παγκοσμίως».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr