Στις παρεμβάσεις του ο κ. Σκρέκας, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι: «Έχουμε διαθέσει 8 δισ. εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, από τα οποία μόλις το 30% προήλθε από τον κρατικό προϋπολογισμό. Απορροφούμε επί πολλούς μήνες το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των αυξήσεων των τιμών ενέργειας.
Δώσαμε προτεραιότητα στις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Καταργήσαμε τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αυξήσαμε τον ανταγωνισμό και δώσαμε τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να επιλέγουν πάροχο. Θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε για όσο διάστημα συνεχίζεται η κρίση».
Για την Κρήτη
Μιλώντας ειδικά για την Κρήτη, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είπε πως το νησί «είναι ο τόπος που αποτελεί πρωτοπορία στον ελληνικό τουρισμό. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη Κρήτη, με έναν βιώσιμο τρόπο, με βιώσιμες υποδομές. Η Κρήτη μπορεί να χρησιμοποιεί 100% καθαρή ενέργεια και να συμβάλει καθοριστικά στον εθνικό στόχο που έχουμε θέσει, το 80% της κατανάλωσης να προέρχεται από ΑΠΕ μέχρι το 2030».
Για την καθαρή ενέργεια
Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης για καθαρή ενέργεια στην περιοχή, ο κ. Σκρέκας τόνισε μεταξύ άλλων: «Δίνουμε τη δυνατότητα με νόμο που θα φέρουμε τις επόμενες εβδομάδες, να δημιουργηθούν επαγγελματικές ενεργειακές κοινότητες που θα μπορούν να εγκαταστήσουν ΑΠΕ, να συνδέονται κατευθείαν στην υψηλή τάση και να εγκαθιστούν συστήματα με μπαταρίες επομένως να πετυχαίνουν και χαμηλότερο ενεργειακό κόστος.
Αναβαθμίζουμε τα δίκτυα εντός Κρήτης, σχεδόν 100εκατ.για υψηλή τάση, 50 εκατ. για μέση και χαμηλή τάση ενώ υλοποιούμε απαραίτητες υποδομές σε απόβλητα και λύματα».
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκλεισε την παρέμβασή του αναφερόμενος στους υδρογονάνθρακες και τις έρευνες που γίνονται, όταν είπε πως αυτοί είναι «μια νέα πιθανή πηγή πλούτου» και πρόσθεσε ότι «αν αυτή η προσπάθεια ολοκληρωθεί, θα μπορούσαμε να εξάγουμε και να καλύπτουμε σημαντικό ποσοστό της ευρωπαϊκής κατανάλωσης».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr