Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Grand Hyatt Athens, στις 29 Νοεμβρίου - 2 Δεκεμβρίου 2022, φέρνοντας σε επαφή παγκόσμιους ηγέτες LNG από όλη την αλυσίδα τη αγοράς για να καθορίσουν τον κρίσιμο ρόλο του LNG και του φυσικού αερίου, τόσο στην ενεργειακή ασφάλεια, όσο και στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα.
Η εταιρεία, η οποία ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου και συνεχίζει το market test της για την κατανομή δυναμικότητας (capacity allocation Open Season) θα παρουσιάσει το έργο ARGOFSRU στο Βόλο, την πρώτη ημέρα του συνεδρίου και συγκεκριμένα στις 30 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας 3 «Europe LNG Panel: Γιατί το LNG είναι το κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή».
Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίας οι διακεκριμένοι ομιλητές θα συζητήσουν για τη διαφοροποίηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και τη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, την πρόκληση για τις υποδομές εισαγωγής και διανομής και την ενεργειακή ανάπτυξη στη Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mediterranean Gas, κ. Βασίλειος Πετκίδης, θα παρουσιάσει επίσης τον τερματικό σταθμό ΑRGO FSRU στο Βόλο, στρατηγικά τοποθετημένος στην καρδιά της Μεσογείου και στο κέντρο του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα υποστηρίξει την ενεργειακή ασφάλεια και διαφοροποίηση της χώρας.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει masterclasses, 3 ημέρες συνεδρίου, τη βραδιά των World LNG Awards,όπου θα βραβευθούν εταιρείες και ιδιώτες που έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη και το μέλλον της βιομηχανίας ΥΦΑ μέσω εμπορικής ή τεχνολογικής καινοτομίας, καθώς και την επίσκεψη στον Τερματικό Σταθμό ΥΦΑ της Ρεβυθούσας.
Το ARGO FSRU στο Βόλο, είναι ένα εμβληματικό έργο που αναπτύσσεται για να συμβάλει στις ενεργειακές ανάγκες της χώρας και θα αυξήσει την ικανότητα εισαγωγής και αποθήκευσης σε όλες τις βαλκανικές χώρες και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η δυναμικότητα επαναεριοποίησής του θα ανέρχεται σε 5,2 bcm φυσικού αερίου ετησίως. Το LNG που θα μεταφέρεται από διάφορες πηγές στο Βόλο θα επαναεριοποιείται, θα εισέρχεται στο Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου και θα μεταφέρεται μέσω ενός άξονα διασυνοριακών αγωγών προς τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αλβανία, την Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Το ARGO FSRU γίνεται ο νέος ενεργειακός κόμβος για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr