Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως «οι χθεσινές ανακοινώσεις είναι μια συμβολή, ώστε η περιοχή να προχωρήσει μπροστά χωρίς αναταράξεις, απλώς προφανώς δε θα εξαντληθεί η προσπάθεια σε αυτό».
«Μιλάμε για ένα φωτοβολταϊκό πάρκο της τάξης των 204 MW στο οποίο θα δημιουργηθούν 300 θέσεις εργασίας. Η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει στη Δυτική Μακεδονία φωτοβολταϊκά της τάξης των 2GW, δηλαδή μόνο η ΔΕΗ θα κάνει 10 φορές μεγαλύτερα πάρκα σε σχέση με αυτό το οποίο εξαγγέλθηκε χθες», επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης.
«Μιλάμε για πολύ μεγαλύτερες επενδύσεις, δε μιλάμε μόνο για τα φωτοβολταϊκά, μιλάμε για την αποκατάσταση των ορυχείων που είναι μία πολύ μεγάλη δουλειά. Επίσης, θα προβλεφθούν και μια σειρά από δράσεις χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ και κίνητρα σε σχέση με τομείς όπως η γεωργία, η βιομηχανία, οι υπηρεσίες. Μιλάμε για ένα σφαιρικό σχέδιο που θα ενισχυθεί προφανώς από την υιοθέτηση των ειδικών φορολογικών κινήτρων που θα καταστήσουν τις περιοχές αυτές περιοχές ιδιαίτερα ελκυστικές για επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όχι λόγω ευσπλαχνίας ή ότι λόγω του ότι η κυβέρνηση θα λέει "πηγαίνετε να επενδύσετε εκεί", αλλά γιατί θα έχουν καλύτερη φορολογική αντιμετώπιση», εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης.
Παράλληλα, ανέφερε ότι «θα δοθούν σύμφωνα με υπολογισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 3,7 έως 4,4 δισ. ευρώ στις λιγνιτικές περιοχές από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους με την αντίστοιχη μόχλευση, η οποία θα γίνει», ενώ «θα υπάρξει ένα αίτημα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανακήρυξη της Δυτικής Μακεδονίας και της περιοχής της Μεγαλόπολης ως ειδικών οικονομικών φορολογικών ζωνών, προκειμένου να γίνουν οι περιοχές αυτές ελκυστικές για επενδύσεις».
Διαβάστε επίσης:
Σιάμισιης: Κτίζουμε την ΕΛΠΕ των επόμενων δεκαετιών
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr