Ειδικότερα, η πρώτη ημερομηνία είναι η 24η Σεπτεμβρίου, κατά την οποία θα εκδοθεί η νεότερη έκθεση της Ernst & Young, ορκωτού ελεγκτή της ΔΕΗ, για την βιωσιμότητα της επιχείρησης. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη έκθεσή του ο ελεγκτής εξέφρασε προβληματισμό για το μέλλον της ΔΕΗ λόγω των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων της. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης απέφυγε να προβεί σε προβλέψεις σχετικά με το πόρισμα της μελέτης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση καταβάλει κάθε προσπάθεια για την εξυγίανση και την ενίσχυση της ρευστότητας της ΔΕΗ.
Η δεύτερη ημερομηνία – κλειδί είναι η 31η Οκτωβρίου, όπου θα γίνει προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, στο πλαίσιο της μετα-Μνημονιακής εποπτείας.
Ο υπουργός Ενέργειας επανέλαβε την προγραμματική τοποθέτησή του ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει στοχευμένες εθελούσιες εξόδους υπαλλήλων της ΔΕΗ. Στόχος είναι να αλλάξει η σύνθεση του προσωπικού προς το νεότερο και να καταργηθούν κάποιες παλιές ειδικότητες που δεν θα συνάδουν με την ανανεωμένη ταυτότητα της επιχείρησης, ειδικά ειδικότητες που συνδέονται με τις πεπαλαιωμένες λιγνιτικές μονάδες.
Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η ΔΕΗ θα είχε μικρότερες ζημίες εάν απλώς είχε κλείσει ορισμένες λιγνιτικές μονάδες, αλλά συνέχιζε να πληρώνει κανονικά το προσωπικό τους. Προσέθεσε πως δεν υπάρχει προοπτική ιδιωτικοποίησής τους, καθότι δύο διαγωνισμοί που κήρυξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκαν άγονοι λόγω ανυπαρξίας ενδιαφέροντος.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr