Σημειώνεται ότι για την ένταξη στο ΚΟΤ υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια για την ακίνητη περιουσία που δεν πληρούνται στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μετά τον εντοπισμό της παρανομίας, η ΔΕΗ στράφηκε κατά του εν λόγω πελάτη ζητώντας την επιστροφή των χρημάτων του μειωμένου τιμολογίου που παράνομα απολάμβανε ο εν λόγω καταναλωτής, δηλαδή ποσό ύψους 24.000 ευρώ. Μετά την εξάντληση όλων των νομικών μέσων, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε η διαδικασία της συντηρητικής κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη.
Εκτός από τη συγκεκριμένη περίπτωση που οδεύει προς το τέλος της, η ΔΕΗ από το 2017 είχε εντοπίσει και άλλες καταφανώς παράνομες περιπτώσεις στρατηγικών κακοπληρωτών που χρησιμοποίησαν το κοινωνικό τιμολόγιο χωρίς να το δικαιούνται προκειμένου να απολαμβάνουν μειωμένη χρέωση ρεύματος για την ηλεκτροδότηση πολυτελών βιλών με πισίνες κλπ.
Για παράδειγμα προ διετίας η διοίκηση της ΔΕΗ είχε αποκαλύψει περίπτωση ιδιοκτήτη οικίας στην Καστέλλα 760 τ.μ. με κατανάλωση 7500 κιλοβατώρες/τετράμηνο (4,5 φορές όσο η κατανάλωση ενός μεγάλου διαμερίσματος) με χρέος 32.000 ευρώ και βίλα στη Δροσιά 180 τετραγωνικά και κατανάλωση 13 χιλιάδες κιλοβατώρες με χρέος 23.000 ευρώ. Σε όλες τις περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες των πολυτελών κατοικιών είχαν δηλώσει για να ενταχθούν στο ΚΟΤ μικρή ακίνητη περιουσία και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr