Σύμφωνα με τον οίκο, έχουν ληφθεί υπόψη οι κίνδυνοι αναφορικά με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα με δεδομένες και τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά και την υψηλά μοχλευμένη κεφαλαιακή δομή όπως και το σχετικά βραχυπρόθεσμο χρέος. Παράλληλα, ο οίκος εκτιμά πως η ΔΕΗ θα στηριχθεί από την κυβέρνηση, σε ενδεχόμενη μεγαλύτερη πίεση.
Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου αναδεικνύουν, σύμφωνα με την S&P ότι η εταιρεία διαθέτει περίπου 435 εκατ. ευρώ σε ρευστότητα συν 702 εκατ. ευρώ διαθέσιμα σε πιστωτικές γραμμές οι οποίες λήγουν μετά το 2022. Αυτό το ποσό συγκρίνεται με το χρέος ύψους 1,1 δισ. ευρώ που λήγει τους επόμενους 24 μήνες, στο οποίο περιλαμβάνονται τα 350 εκατ. ευρώ την 1η Μαΐου. Η επόμενη ωρίμανση χρέους, άνω των 100 εκατ. ευρώ, είναι μετά το 2020.
Τέλος, σύμφωνα με τον οίκο δεν αναμένεται αξιοσημείωτη βελτίωση στην απόδοση της εταιρείας μέσα στο 2019. Αντιθέτως, εκτιμάται ότι θα υπάρξει ανάπτυξη στα EBITDA φέτος, μιας και πλέον δε χρειάζεται να καλύπτει το έλλειμμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας(196,3 εκατ. ευρώ το 2018), ενώ μειώθηκε και η έκπτωση συνέπειας στους καταναλωτές (από 15% στο 10%).
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr