Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς του φυσικού αερίου σε περιοχές όπου μέχρι πρότινος δεν ήταν προσβάσιμες από το Δίκτυο του Φυσικού Αερίου. Αναλύθηκαν και παρουσιάστηκαν από τις εταιρείες Διανομής τα αναπτυξιακά τους σχέδια για την πορεία του Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα. Το συνέδριο, πέρα της ανάδειξης των περιοχών τροφοδότησης, ανέπτυξε τις μεθόδους για την περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου σε περιοχές, όπου μέχρι σήμερα, λόγω της απομακρυσμένης απόστασης τους από το δίκτυο, δεν μπορούσαν να επωφεληθούν από το χρήση του φυσικού αερίου.
Βασίλης Λάζαρης, Πρόεδρος Ενεργειακού Βήματος ΝΑ Ευρώπης, Αναγκαία η έμφαση σε νέες τεχνολογίες για την περαιτέρω διείσδυση του Φυσικού Αερίου.
Ο Πρόεδρος του Ενεργειακού Βήματος συνεχάρη τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους στο συνέδριο και τόνισε ότι η ανάγκη για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες αποτελεί το κλειδί για την περαιτέρω διείσδυση του Φυσικού Αερίου.
Παναγιώτα Μπίσκα, Γεν. Γραμματέας Ενεργειακού Βήματος ΝΑ Ευρώπης & Γεν. Γραμματέας Αντιπροσωπείας Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, «σημαντική η συμβολή του ΤΕΕ στην διαμόρφωση των Τεχνικών Κανονισμών για την βελτίωση τους καθώς και στην μετάδοση της τεχνογνωσίας και της πληροφόρησης ειδικά σε τεχνικά θέματα για το Φυσικό Αέριο.»
Η Γεν. Γραμματέας τόνισε ότι, στόχος του Συνεδρίου ήταν να προκληθεί συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα του Φυσικού Αερίου, που θα οδηγήσει πιο κοντά στην υλοποίηση ενός βέλτιστου σχεδιασμού για την διείσδυση του φυσικού αερίου.
Θωμάς Μπακούρας, Μέλος Δ.Σ. Ενεργειακού Βήματος ΝΑ Ευρώπης & Δ/ντης Ελληνο – Ιταλικού Επιμελητήριου, «αναδιαμόρφωση του Ενεργειακού Χάρτη και ενίσχυση της διείσδυσης του Φυσικού Αερίου.»
Ο κος Μπακούρας Θωμάς ως υπεύθυνος για την διοργάνωση του συνεδρίου τόνισε ότι, «Τα οφέλη της χρήσης φυσικού αερίου είναι πλέον γνωστά, εύχρηστο, φιλικό προς το περιβάλλον, οικονομικότερο σε σχέση με άλλες μορφές ενέργειας και πάνω απ’ όλα Ασφαλές ως προς τη χρήση του. Το όφελος από την διείσδυση του Φυσικού Αερίου είναι πολλαπλό, ως προς τον ενεργειακό χάρτη της Θεσσαλίας. Βιομηχανίες, κατοικίες και Δήμοι θα μπορούν να απολαμβάνουν πλέον τα προαναφερόμενα οφέλη και ας μην είναι στο Δίκτυο Φυσικού αερίου αλλά μέσω της χρήσης καινοτόμων πρακτικών, όπως το Συμπιεσμένο Φυσικό Αέριο CNG ή και το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο LNG.
Συμμετείχαν Φορείς της πολιτείας, οι εταιρείες διανομής και διαχείρισης του Φυσικού Αερίου, εταιρείες προμήθειας ενέργειας, εταιρείες μεταφοράς του Φυσικού Αερίου, μελετητικές εταιρείες καθώς και εκπρόσωποι του Τεχνικού Κλάδου.
Μέσω του συνεδρίου δόθηκε η ευκαιρία για αλληλοενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και έκφραση προβληματισμών σε ζητήματα κρίσιμα για την εύρυθμη και ανταγωνιστική λειτουργία της ελληνικής αγοράς ενέργειας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr