Για το λόγο αυτό και πηγές του ΤΑΙΠΕΔ θέλησαν να διευκρινίσουν πως οι προσφορές ήταν πολύ καλές και δεν ήταν αυτός ο λόγος που ζήτησε νέες προτάσεις.
Αντίθετα, υποστηρίζουν από το ΤΑΙΠΕΔ και οι δύο προσφορές ήταν πάνω από 400 εκατ. ευρώ, ωστόσο, ήταν σχεδόν «ισόπαλες» και κρίθηκε καλύτερο να ζητηθούν νέες προσφορές.
“Πάνω από τη Socar το τίμημα για ΔΕΣΦΑ, κοντά στο μέσο όρο των αξιολογητών”, αναφέρει χαρακτηριστικά πηγή, δηλαδή οι προσφορές ξεπερνούν τα 400 εκ. ευρώ.
Στον διαγωνισμό συμμετέχει η κοινοπραξία των Snam, Enagas και Fluxys, οι οποίοι είναι επίσης μέτοχοι του TAP, όπως επίσης και το κοινοπρακτικό σχήμα της Reganosa, της Transgaz και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD).
Σε ό,τι αφορά το 66% του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή που διατίθεται προς πώληση, 31% είναι η συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 35% των ΕΛΠΕ.
Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τις 16 Φεβρουαρίου, το Ταμείο αξιολόγησε ενδελεχώς όλες τις τεχνικές παραμέτρους των φακέλων των υποψηφίων, εξετάζοντας μάλιστα κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά από τα δύο κοινοπρακτικά σχήματα, δηλαδή συνολικά έξι εταιρείες. Κι αυτό γιατί ο στόχος του είναι να αποκλείσει τον ενδεχόμενο οποιασδήποτε μελλοντικής εμπλοκής, η οποία θα μπορούσε να δημιουργούσε προβλήματα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr