Όμως, η γενική συνέλευση συνεχίστηκε στο υπουργείο Οικονομικών και εγκρίθηκε το σχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ. Υπενθυμίζεται πως με παρέμβαση της ΓΕΝΟΠ είχε διακοπεί και η προηγούμενη συνεδρίαση της ΔEΗ, στις 30 Ιουνίου.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης υποστήριξε το πρωί πως το Δ.Σ. της ΔEΗ πρέπει να παραιτηθεί, ώστε να μην αποκοπεί ο ΑΔΜΗΕ από τη ΔEΗ. Το παρόν στη σημερινή Γ.Σ. έδωσε και ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνοδευοόμενος από στελέχη του κόμματος. Ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε, επίσης, από τη διοίκηση της ΔΕΗ (που είχε διοριστεί όταν ήταν ο ίδιος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης) να παραιτηθεί. Έξω από το υπουργείο Οικονομικών είχαν συγκεντρωθεί στελέχη της ΓΕΝΟΠ που αντιδρούν στη μεταβίβαση του ΑΔΜΗΕ.
Με βάση το σχεδιασμό που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους θεσμούς προβλέπονται τα εξής:
ποσοστό 51% του ΑΔΜΗΕ μεταφέρεται σε Εταιρεία Συμμετοχών που θα ιδρύσει η ΔΕΗ, η οποία θα μεταφέρει στη συνέχεια τις μετοχές στους μετόχους της
ποσοστό 20-24% (όπως αναμένεται να προσδιοριστεί από το Δημόσιο) θα πωληθεί μέσω διεθνούς δημοσίου διαγωνισμού σε στρατηγικό επενδυτή, και
ποσοστό 25-29% (όπως αναμένεται να προσδιοριστεί από το Δημόσιο) θα πωληθεί σε εταιρία που θα δημιουργήσει το Δημόσιο, τη ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ, της οποίας θα έχει τη μοναδική και αμεταβίβαστη μετοχή.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr