Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απεργοί της ΔΕΗ ετοιμάζονται να βγάλουν άλλη μία μονάδα εκτός συστήματος. Πριν φτάσουν τα σημειώματα της επίταξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση κινείται ταχύτατα, ώστε να μοιραστούν τα φύλλα πορείας στους εργαζόμενους της επιχείρησης. Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, που δημοσιεύεται στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (αρ. 1827) της 4ης Ιουλίου εγκρίνεται η λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σαββατοκύριακο λόγω "έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών", δηλαδή για την εκτύπωση των φύλλων πορείας.
"Η συγκεκριμένη απόφαση δεν απαγορεύει μελλοντικές κινητοποιήσεις" ήταν η πρώτη αντίδραση του νομικού συμβούλου της ΓΕΝΟΠ, ο οποίος πάντως επιφυλάχθηκε να μελετήσει καλύτερα την επίμαχη απόφαση.
Οι πολιτικές κόντρες
Η κυβέρνηση κάνει λόγο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την απεργία, ενώ η Αξιωματική Αντιπολίτευση εν αναμονή της απόφασης των δικαστηρίων για την καταχρηστικότητα της απεργίας, τονίζει ότι με την ιδιωτικοποίηση αναμένεται να δημιουργηθούν υπερεθνικά ολιγοπώλια που καταργούν στην πράξη τα όποια υποτιθέμενα οφέλη του ανοίγματος του ανταγωνισμού.
Να σημειωθεί ότι περιορισμένο είναι το φαινόμενο των διακοπών ρεύματος, καθώς οι εισαγωγές από τις γειτονικές χώρες, η ενεργοποίηση των ιδιωτικών μονάδων παραγωγής από φυσικό αέριο, αλλά και η υψηλή απόδοση λόγω καιρικών συνθηκών των αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων, δίνει "ανάσες" στο σύστημα.
Πάντως η κυβέρνηση επιδιώκει να κλιμακώσει, με αφορμή και την απόφαση του δικαστηρίου την πίεση στη ΓΕΝΟΠ και το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι γεγονός ότι μέχρι στιγμής στο Μαξίμου θεωρούν ότι δεν έχει δοθεί με αποτελεσματικότητα η μάχη των επιχειρημάτων. Γι΄ αυτό, την Πέμπτη βγήκε "μπροστά" ο Υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, υπενθυμίζοντας .... την κυβερνητική γραμμή κι αποδίδοντας στην τακτική της Αντιπολίτευσης στενά κομματικά κίνητρα.
"Αυτό που στην πραγματικότητα επιδιώκει ο κ. Τσίπρας είναι, με πρόσχημα τη συγκέντρωση των 120 υπογραφών βουλευτών για τη ΔΕΗ, να εγκλωβίσει κόμματα και βουλευτές σε ένα μέτωπο, που στόχο έχει να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία, μπλοκάροντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη παρούσα Βουλή", δήλωσε χαρακτηριστικά και εγκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πλήρη ανευθυνότητα και καιροσκοπισμό, τονίζοντας: "Παριστάνει τάχα τον επαναστάτη του διακόπτη της ΔΕΗ. Χωρίς να σκέφτεται ούτε τις ελληνικές επιχειρήσεις, ούτε τον τουρισμό μας, ούτε και τους Έλληνες πολίτες".
Στο ίδιο μήκος και η Σοφία Βούλτεψη, επέκρινσε την Παρασκευή, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους ως όχημα για να ικανοποιήσει προσωπικές και κομματικές επιδιώξεις. Μιλώντας σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, η κυβερνητική εκπρόσωπος, υπογράμμισε ακόμη ότι "στην απεγνωσμένη προσπάθειά του, ο κ Τσίπρας, να συσπειρώσει και να ελέγξει το κόμμα του (όπου ήδη έχει μέσα σε 15 μέρες αμφισβητηθεί από οκτώ διαφορετικές ομάδες), "βάζει φιτιλιές", υποδαυλίζει και υποκινεί κινητοποιήσεις που απειλούν να καταστρέψουν την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες. Στο όνομα μιας επιδιωκόμενης ενότητας στο κόμμα του, ο κ. Τσίπρας επιδιώκει την διάλυση της χώρας".
Σχετικά με την επιδίωξη συγκέντρωσης 120 υπογραφών βουλευτών σημείωσε: "Δεν μπορεί να μαζέψει το κόμμα του και λέει ότι θα μαζέψει τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Αυτή η φασαρία γίνεται μόνο για να κάνει ο κ. Τσίπρας μια φυγή προς τα εμπρός και να βγάλει το καλοκαίρι". Η στάση του, όπως είπε, θυμίζει τη ρήση "βλέπει ο ποντικός τη σκιά του στον τοίχο και θαρρεί ότι είναι λιοντάρι".
Τέλος, αναφορικά με τις συνέπειες της απεργίας των συνδικαλιστών της ΔΕΗ η κ. Βούλτεψη, υποστήριξε: "Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ότι θα έρθουν στη χώρα μας περί τα 20 εκατομμύρια τουρίστες και δεν θα έχουν κλιματισμό στις καλοκαιρινές διακοπές τους. Είναι αδιανόητο, οι συνδικαλιστές να αποφασίζουν για το αν ο περιπτεράς θα καταφέρει να πουλήσει την πραμάτεια του στους τουρίστες ή αν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα μουσεία μας. Όλα αυτά θα αποτελέσουν μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό μας".
Καμπανάκι για τον Τουρισμό
"Ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας. Οι ακραίες απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και στην ομαλή λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων. Μπορεί να βλάψουν τον τουρισμό και τη φήμη της χώρας στο εξωτερικό", τονίζει σε ανακοίνωση της η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.
"Κανείς δεν θέλει να επαναληφθούν δυσάρεστες εικόνες του παρελθόντος που δυσφημίζουν την Ελλάδα", επισημαίνει και προσθέτει: "Οι περιστάσεις απαιτούν υψηλό αίσθημα ευθύνης, ώστε να διαφυλάξουμε το τουριστικό μας προϊόν, να προστατευτούν οι χιλιάδες οικογένειες που εργάζονται στον τουριστικό κλάδο, να μην πληγωθεί η ελληνική οικονομία". Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ξενοδόχοι σε πρόσφατη εκδήλωση, δια στόματος του πρόεδρου της ΠΟΞ, Γιάννη Ρέτσου, είχαν επισημάνει ότι απεργία της ΔΕΗ στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου θα ήταν καταστροφή για τον τουρισμό.
Στο μεταξύ υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο.
Υπέρ ψήφισαν τα κόμματα της συμπολίτευσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χ.Α., ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ.
Η γραμμή της Αντιπολίτευσης
Η συζήτηση συνεχίζεται επί των άρθρων με την Αξιωματική Αντιπολίτευση να θεωρεί ότι:
Η διεθνής εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας είναι αρνητική.
Η διεθνής εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας είναι επώδυνη για το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή για τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών. Ειδικότερα, έχουν καταγραφεί οι εξής τάσεις:
- Δημιουργούνται υπερεθνικά ολιγοπώλια που καταργούν στην πράξη τα όποια υποτιθέμενα οφέλη της ιδιωτικοποίησης και του ανταγωνισμού όσον αφορά τις τιμές. Στον ευρωπαϊκό χώρο, για παράδειγμα, κυριαρχούν πέντε πολυεθνικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα την ακύρωση του όποιου ανταγωνισμού.
-Αυξάνεται η ενεργειακή φτώχεια, δηλαδή το ποσοστό των πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στις αναγκαίες ποσότητες ηλεκτρικής (και άλλης) ενέργειας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περίπτωση της Ελλάδας όπου το μνημονιακό καθεστώς επιβάλλει συνθήκες εισοδηματικής εξαθλίωσης και ανέχειας που αποκλείουν ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά από την πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια, ορισμένες φορές με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα θανάτων από μαγκάλια και άλλους ανορθόδοξους τρόπους θέρμανσης.
-Τα ιδιωτικά ολιγοπώλια ηλεκτρικής ενέργειας εστιάζουν αποκλειστικά και μόνο στην αύξηση της βραχυπρόθεσμης κερδοφορίας των επιχειρήσεων τους με τα εξής δυσμενή αποτελέσματα:
- Ανύπαρκτος μακρόπνοος ενεργειακός σχεδιασμός και σχεδόν μηδενικές μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε δίκτυα και νέες τεχνολογίες, το ύψος των οποίων είναι ούτως ή άλλως ιδιαίτερα υψηλό για να το αναλάβουν μεμονωμένες ιδιωτικές εταιρείες. Έτσι όμως απειλείται η ενεργειακή επάρκεια της χώρας και υποβαθμίζεται ο στρατηγικός ρόλος του κλάδου στην ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση.
- Eνίσχυση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων σε ιδιωτικά ολιγοπώλια ενέργειας, όπως αποδεικνύεται από την κατακόρυφη πτώση τις τελευταίες δεκαετίες του μεριδίου των μισθών σε σχέση με τα μερίσματα στις αντίστοιχες εταιρείες.
- Επιλογές επιβλαβείς για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, όπως επιλογές που σχετίζονται με την χωροθέτηση των παραγωγικών μονάδων και τη χρήση των πρώτων υλών της ηλεκτροπαραγωγής.
-Αυξάνεται το οικονομικό έγκλημα, όπως αποδεικνύει η περίπτωση της Enron στις ΗΠΑ αλλά και των Energa και Hellas Power στην Ελλάδα.
Αυτή η αρνητική διεθνής εμπειρία έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε μια τάση ανάκτησης των ιδιωτικοποιημένων εταιρειών από το δημόσιο, κυρίως από την τοπική αυτοδιοίκηση. Η τάση αυτή, για παράδειγμα, είναι ιδιαίτερα ισχυρή στη Γερμανία, όπου από το 2007 έως το 2011 ιδρύθηκαν 44 νέες δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ενώ περισσότερες από 100 συμβάσεις παραχώρησης σε ιδιώτες για διανομή και παροχή υπηρεσιών ηλεκτρικής ενέργειας έληξαν και δεν ανανεώθηκαν.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ την εκποίηση και διάλυση της ΔΕΗ δεν διαφωνεί μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι "συνδικαλιστές". Διαφωνούν, όπως σημειώνουν και οι τοπικές κοινωνίες στις περιοχές όπου υπάρχουν παραγωγικές μονάδες και ορυχεία προς εκποίηση. Στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι τοπικές κοινωνίες συμμετέχουν με πρωταγωνιστικό ρόλο και οι δημοτικές αρχές (πχ δήμαρχοι Φλώρινας και Πτολεμαϊδας κ.λπ.). Οι κινητοποιήσεις είναι μαζικότατες και οι συμμετέχοντες δηλώνουν ότι αν η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επιμείνει στον αυταρχισμό της θα κλιμακωθούν (π.χ. προγραμματίζονται ακόμη και καταλήψεις παραγωγικών μονάδων τις ημέρες συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή).
Τα ζητήματα που θέτουν οι τοπικές κοινωνίες είναι η επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, το καθεστώς των απαλλοτριώσεων των εκτάσεων για τα ορυχεία λιγνίτη, το φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα, η ενδεχόμενη ακύρωση συγκεκριμένων παραγωγικών επιλογών που είχαν γίνει για τον τόπο τους, άλλα ζητήματα δημόσιου συμφέροντος όπως πχ το αν οι ιδιώτες «επενδυτές» θα συμβάλουν ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος για την ηλεκτροδότηση των νησιών κ.α.
Καρφώνει διαφωνούντες στο ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ
Επίσης, στην Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι μέλη της σημερινής συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, όπως ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, αλλά και βουλευτές των δύο κυβερνητικών κομμάτων που εκλέγονται στην Δυτική Μακεδονία (πχ ο κ. Κωνσταντινίδης της ΝΔ) έχουν δημόσια διατυπώσει ενστάσεις και διαφωνίες για τον τεμαχισμό και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που οδηγεί σε διάλυση τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της Ελλάδας.
Υπενθυμίζουν επίσης ότι αρχές του 2012, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως π.χ οι κ.κ. Ντόλιος, Καρύδης και Παπαγεωργίου είχαν συνυπογράψει ερώτηση του βουλευτή κ. Γ. Βλαττή προς τον τότε ΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου με θέμα την ενεργειακή στρατηγική της Ελλάδας. Εκεί είχε διατυπωθεί ρητά και κατηγορηματικά η διαφωνία με την πώληση παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ και αντ' αυτής οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρότειναν το "επιτυχημένο", όπως το χαρακτήριζαν, σκανδιναβικό επιχειρησιακό μοντέλο Nordic Pool.
Επιπλέον, στην Κουμουνδούρου παραπέμπουν στο 2008 και στο ό,τι έγινε για τη Συνθήκη της Λισαβόνας για να αντικρούσουν τα περί ετερόκλητου μετώπου κατά της ιδιωτικοποίησης.
Σημειώνουν ότι: "Οι ψήφοι των κομμάτων αθροίστηκαν παρά τις διαφορετικές προτάσεις τους. Μετά την ψήφιση από την Βουλή (στις 11/6/2008) της Συνθήκης της Λισαβόνας, στις 17/6/2008, σε ειδική ημερήσια διάταξη, πραγματοποιήθηκε συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Τότε υπήρχαν 4 διαφορετικές προτάσεις: 101 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ + 22 βουλευτών του ΚΚΕ +14 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ +10 βουλευτών του ΛΑΟΣ. Είναι φανερό πως τα κόμματα κατέθεσαν ξεχωριστές προτάσεις με διαφορετικό σκεπτικό, αλλά οι υπογραφές των βουλευτών τους αθροίστηκαν και βρέθηκαν να είναι πάνω από το όριο των 120, ώστε να γίνει η ειδική ημερήσια διάταξη".
Ρεύμα... συνεργασίας στην Αριστερά
Την Δευτέρα πιθανολογείται η συνάντηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με την πρόταση Τσίπρα περί δημοψηφίσματος για την μικρή ΔΕΗ, με την συμμετοχή του ΚΚΕ ωστόσο να θεωρείται μάλλον απίθανη από τη στιγμή που ο Περισσός αν και συμφωνεί επί της ουσίας δεν θέλει να γίνει παρακολούθημα της Κουμουνδούρου.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι είναι διατεθειμένη να καταθέσει πρόταση στη Βουλή, ώστε να διεξαχθεί η συζήτηση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος ενάντια στην απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος. Η ΚΟ του ΚΚΕ "θεωρεί ότι κάθε κόμμα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει τη δική του σχετική πρόταση, όπως άλλωστε συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις" αναφέρεται στην ανακοίνωση, και προστίθεται πως "κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, κάθε κόμμα μπορεί να θέσει τις δικές του θέσεις".
Τη ίδια ώρα οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο εδώ και αρκετό καιρό, και αυτό κατεγράφη και στην τηλεφωνική επαφή Τσίπρα-Κουβέλη η οποία όπως λένε και οι δύο πλευρές έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να μιλά με θετικό τρόπο για την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί κατάθεσης πρότασης διεξαγωγής δημοψηφίσματος στη Βουλή. Στην τηλεφωνική επικοινωνία σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώθηκε "συναντίληψη" κατά της πώλησης της ΔΕΗ, με τους δύο αρχηγούς να συμφωνούν πως για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αρμόδιος να αποφανθεί είναι μόνον ο λαός.
Οι εξελίξεις γύρω από το μέτωπο της ΔΕΗ και της πρωτοβουλίας Τσίπρα πάντως θέτουν επί τάπητος το ιδεολογικό-πολιτικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η ηγεσία του κόμματος ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τη "συμμαχία" με το ΚΚΕ γεγονός που αποτυπώθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα-Κουτσούμπα στην οποιία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε θετικός στην προϋπόθεση του ΚΚΕ αναφορικά με την ακύρωση όχι μόνο του νομοσχεδίου για τη "μικρή ΔΕΗ", αλλά όλων των νόμων μετοχοποίησης, ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης ή ακόμη και του ρυθμιστικού πλαισίου για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.
Την ίδια ώρα ωστόσο η ΔΗΜΑΡ αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τουλάχιστον την επιχείρηση προσέγγισης του ΚΚΕ από την Κουμουνδούρου, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Χρήστο Μαχαίρα να τονίζει ότι η "Η Δημοκρατική Αριστερά δεν μπορεί να συζητήσει προτάσεις, όπως αυτές του ΚΚΕ", καλώντας, επί της ουσίας, τον ΣΥΡΙΖΑ, να διαλέξει..."στρατόπεδο". Γι΄αυτούς τους λόγους την Δευτέρα συγκαλείται η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, αλλά και να για να δοθεί το "πράσινο φως" για την συνάντηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ για να καταστρώσουν μία κοινή στρατηγική σχετικά με την πρόταση περί δημοψηφίσματος για τη
Την ίδια ώρα με άρθρό του στην ιστοσελίδα tvxs.gr, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζει "ιστορική ευθύνη" για τον ΣΥΡΙΖΑ τη μάχη για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και προβλέπει αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος αν ιδιωτικοποιηθεί η επιχείρηση, ενώ εξαπολύει βολές κατά της κυβέρνησης. "Δεν υπερασπιζόμαστε -όπως κάποιοι λένε- μια συντεχνία εργαζομένων που ασχολούνται μόνο με το να υπερασπιστούν κάποια προνόμια. Ακόμα κι αν τα προνόμια αυτά κάποτε υπήρχαν, σήμερα όλοι μας ζούμε στις εποχές της μνημονιακής βαρβαρότητας, των μεγάλων περικοπών στους μισθούς στα εισοδήματα. Συνεπώς, σήμερα καλούμαστε να υπερασπιστούμε όχι μονάχα το ιερό δικαίωμα των εργαζόμενων στην εργασία αλλά και το δικαίωμα του ελληνικού λαού να διατηρήσει τον έλεγχο και την ιδιοκτησία μιας επιχείρησης που στήθηκε από το δικό του υστέρημα και το δικό του ιδρώτα, πριν από 64 χρόνια", επισημαίνει.
Καταλήγοντας χαρακτηρίζει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ως "εθνικό και οικονομικό έγκλημα" και καλεί όσες πολιτικές δυνάμεις διαφωνούν με την ιδιωτικοποίηση να συμβάλουν στη συγκρότηση ενός παλλαϊκού μετώπου. "Ανεξάρτητα από πιθανές διαφορετικές οπτικές που μπορούμε να έχουμε με άλλες πολιτικές δυνάμεις σε μια σειρά από ζητήματα, ακόμα και στο μείζον θέμα του ενεργειακού σχεδιασμού, στόχος μας είναι να συγκροτήσουμε ένα παλλαϊκό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο, για την υπεράσπιση της ΔΕΗ που έχει στρατηγική σημασία για την εθνική οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας μας" υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας.
Γιώργος Αλεξάκης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr